Aktualno

Aktualno - vijesti

Fra Ma Fu festival 2018. u Fažani i na Brijunima

Nakon tri godine Fra Ma Fu festival, nazvan po čuvenom reporteru Franji Martinu Fuisu iz njegove rodne Virovitice seli na novo odredište - u Istru. Festival reportaža i reportera održava se od 20. do 23. rujna 2018. u Fažani i na Brijunima. 

07.08.2018.

Premijera filma General i džentlmen

Novinar i urednik HRT-a te predsjednik HND-a Hrvoje Zovko autor je dokumentarnog filma "General i džentlmen" posvećenog životu proslavljenog generala Petra Stipetića. Film će premijerno biti prikazan u nedjelju 5. kolovoza. 

02.08.2018.

Sinidkat novinara Hrvatske protiv otkaza majci šestoro djece

Sindikat novinara Hrvatske poslao je otvoreno pismo u kojem se vlasnicima Večernjeg lista iz austrijske Styrije protivi otkazu koji je nakon 24 godine rada u Večernjem listu i povezanim poduzećima dobila kolegica Vesna Bužalja, majka šestoro djece i čiji je suprug nezaposlen.

01.08.2018.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za srpanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati intervju s novim predsjednikom HND-a Hrvojem Zovkom te najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

01.08.2018.

HND odbacuje navode Sindikata policijskih službenika

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije odbacuje navode iz priopćenja Sindikata policijskih službenika (SPS) u kojem se uz pohvale policijskim službenicima zbog postupanja prema migrantima istodobno novinare osuđuje zbog izvještavanja o odnosu policije prema migrantima.

30.07.2018.

Podignuta optužnica protiv Jakova Suraća zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajla

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Jakova Suraća, bivšeg nogometaša NK Zadar, zbog fizičkog napada na novinara i vlasnika portala Zadar News Hrvoja Bajlu. 

24.07.2018.

Pet kandidata za povjerenika za informiranje

Pet kandidata javilo se na ponovljeni javni poziv za izbor povjerenika za informiranje, poziv je ponovljen jer se na prethodni javio samo jedan kandidat, a Hrvatski sabor koji povjerenika bira mora odlučivati o prijedlogu s najmanje dva imena.

19.07.2018.

Weekend Media Festival u znaku zemalja partnera Njemačke i Francuske

Weekend Media Festival u svom jedanaestom izdanju i ove će godine od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana u Rovinju okupiti profesionalce komunikacijske industrije iz cijele regije. Na predavanjima, panelima i radionicama “pretrest” će sve aktualne teme i trendove, od politike i digitalizacije do književnosti i ekspedicije na Južni pol, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

 

13.07.2018.

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniel Maksymiuk posjetio Hrvatsko novinarsko društvo

U Novinarskom domu jučer je održan sastanak veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniela Maksymiuka i predstavnika Hrvatskog novinarskog društva.

12.07.2018.

Josip Popovac novi predsjednik Vijeća za elektroničke medije

Hrvatski sabor donio je odluku o imenovanju imenovanju Josipa Popovca predsjednikom Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljem Agencije za elektroničke medije (AEM) s danom 1. rujna 2018., objavljeno je u srijedu na mrežnim stranicama Agencije za elektroničke medije.

11.07.2018.