Aktualno

Aktualno - vijesti

Cropixovi fotoreporteri najuspješniji na 33. prvenstvu novinara skijaša

Tom Dubravec, fotoreporter Cropixa, osvojio je zlato, a MotoGP komentator Sportkluba Darin Janković srebro na netom završenom, 33. prvenstvu Hrvatske novinara skijaša koje se održalo u talijanskom skijalištu Val di Fiemme. Treće je mjesto osvojio još jedan Cropixov fotoreporter, višestruki hrvatski novinarski prvak Srđan Vrančić. 

11.01.2019.

Nova EU direktiva o autorskim pravima trebala bi konačno urediti dio digitalnog tržišta

Panel-rasprava o Direktivi o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU okupila je u petak u Zagrebu dužnosnike hrvatske vlade, Sveučilišta u Zagrebu i Europskoga parlamenta, a u raspravi je istaknuto da ona ne naviješta kraj interneta, već će osigurati europski sustav ostvarivanja prava autora i kreatora sadržaja u digitalnom dobu.

11.01.2019.

Predrag Lucić napustio nas je prije godinu dana

Brzo prolazi vrijeme i već se napunila godina dana od smrti sjajnog novinara, satiričara, režisera, pisca i suosnivača Feral Tribunea Predraga Lucića, koji je umro na današnji dan početkom prošle godine.

10.01.2019.

Obuljen Koržinek: Regulirat ćemo odgovornosti za komentare u medijima i na društvenim mrežama

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u četvrtak da će prema Zakonu o nedopuštenom ponašanju na internetu koji je najavljen danas na sjednici Vlade odgovornost za objavljeni sadržaj na društvenim mrežama biti na upraviteljima društvenih mreža, dok će revizijom Zakona o elektroničkim medijima urednička odgovornost u medijima postojati i za komentare koji se objavljuju na mediju.

10.01.2019.

Vlada Saboru predložila prihvaćanje izvješća o radu Vijeća i Agencije za elektroničke medije

Vlada je na sjednici u četvrtak Hrvatskom saboru predložila prihvaćanje izvješća o radu Vijeća i Agencije za elektroničke medije te izvješće o poslovanju HRT-a za 2017. godinu, dok je godišnje izvješće Nadzornog odbora primljeno na znanje jer veći dio godine nije radilo.

10.01.2019.

Šest oporbenih zastupnika traži sjednicu Odbora za medije o tužbama HRT-a protiv svojih novinara

šest zastupnika oporbenih stranaka u Hrvatskom saboru zatražit će sazivanje tematske sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj bi se raspravljalo o tužbama koje je Hrvatska radiotelevizija (HRT) podignula protiv svoje dvoje novinara, Hrvatskog novinarskog društva i drugih medija, potvrdio je u četvrtak član Kluba nezavisnih zastupnika Bojan Glavašević.

10.01.2019.

Čelnik europskih liberala: HRT mora povući tužbe protiv HND-a

Vođa grupacije liberala u Europskom parlamentu (ALDE) Guy Verhofstadt reagirao je danas na Twitteru na tužbe koje je Hrvatska radiotelevizija podigla protiv Hrvatskog novinarskog društva i njegovih predstavnika, predsjednika HND-a Hrvoja Zovka i predsjednice HND-ova ogranka na HTV-u Sanje Mikleušević Pavić.

09.01.2019.

DRUŠTVO LOGORAŠA SRPSKIH KONCENTRACIJSKIH LOGORA UPUTILO PISMO PODRŠKE HND-U

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) uputilo je pismo predsjednicima Hrvatskog sabora, Republike i Vlade te Upravi Hrvatske radiotelevizije (HRT) u kojem reagira na tužbe HRT-a protiv Hrvatskog novinarskog društva i njegovih predstavnika.

09.01.2019.

HDP i HND solidarni s novinarima i medijima koji su tuženi za to što su radili svoj posao

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) danas je objavilo priopćenje vezano uz niz presuda protiv medija, u kojem se izražava solidarnost s kolegama i medijima koji su posljednjih dana na sudovima proglašeni krivima za to što su radili svoj posao. Priopćenje, koje supotpisuje i Hrvatsko novinarsko društvo, donosimo u nastavku.

 

 

09.01.2019.

HND oštro osuđuje seksistički ispad zagrebačkog gradonačelnika

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj press-konferenciji okupljenim novinarkama i novinarima uputio niz grubih i seksističkih uvreda.

08.01.2019.