Aktualno

Aktualno - vijesti

Predstavljena „Hirošima“ reportažno remek - djelo

Knjigu Hirošima, reportažno remek-djelo legende novinarstva Johna Herseyja, koje desetljećima ne gubi na aktualnosti, objavljujemo povodom sedamdesete godišnjice prvog američkog izdanja, kazao je u Hrvatskom novinarskom domu na predstavljanju ovog sjajnog novinarskog djela urednik knjige Ivan Sršen.

 

27.12.2016.

Uređena Novinarska soba u Saboru

Saborski izvjestitelji u novoj će parlamentarnoj sezoni imati primjerenije uvjete za rad, tri prostorije koje koriste u prizemlju glavne zgrade Hrvatskog sabora uređene su i opremelje novim namještajem.

27.12.2016.

Z1 televizija otkazala suradnju Marku Juriču

Z1 televizija otkazala je suradnju Marku Juriču zbog novog skandala u emisiji Markov trg. 

26.12.2016.

HND Vam želi ugodne blagdane i sve najbolje u 2017. godini

HND želi ugodne blagdane i sve najbolje u 2017. godini svojim članicama i članovima, svim novinarima i svim građanima Hrvatske.

24.12.2016.

HRT: Sanja Skorić v.d. glavne urednice HTV3

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota je na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Božidara Domagoja Burića imenovao Sanju Skorić vršiteljicom dužnosti glavnog urednika Trećeg programa Hrvatske televizije, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

22.12.2016.

15 točaka za poboljšanje uvjeta rada novinara na zapadnom Balkanu i u Turskoj

Europska federacija novinara (EFJ) i njena članica, Udruženje profesionalnih novinara Albanije (APJA), organizirali su radionicu za trening trenera u Tirani u okviru projekta pod nazivom „Izgradnja povjerenja u medije u jugoistočnoj Europi i Turskoj“ (#TrustinMediaSEE), koji financijski podupire UNESCO.

22.12.2016.

Skupština HND-a: Javna netolerancija prema novinarima se potiče umjesto da se sprječava

Na 58. godišnjoj sjednici Skupština Hrvatskog novinarskog društva usvojila je zaključke o najvažnijim problemima vezanima za slobodu izražavanja, medije i status novinara kao i cijelu novinarski struku.

21.12.2016.

Istraživanje percepcije novinara u Hrvatskoj o otvorenosti vrha izvršne vlasti

Istraživanje provedeno među novinarima nacionalnih i lokalnih medija pokazuje da njih gotovo dvije trećine smatra kako je vlada Tihomira Oreškovića bila zatvorenija prema javnosti od prethodne. Istraživanje, što ga je proveo Zbor istraživačkih novinara HND-a od lipnja do rujna 2016. godine na uzorku od 117 novinara, pokazalo je da su u zatvorenosti prednjačili Ured Vlade, Ministarstvo kulture i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

20.12.2016.

Skupština HND-a: Usvojen strateški plan

Kao strateški ciljevi HND-a u razdoblju do 2020. godine navedeni su zagovaranje javne politike i pravne regulative u cilju podupiranja neovisnosti i odgovornosti medija te slobode i profesionalnosti novinara, osnaživanje i zaštita novinara, transparentnost vlasništva medija i jačanje autonomnosti redakcija te reafirmacija vjerodostojnog novinarstva i podizanje svijesti o novinarstvu kao javnom dobru.

19.12.2016.

HRT izgubio još jedan radni spor zbog nedopuštenog otkaza iz Radmanova mandata

Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da HRT treba u roku od osam dana vratiti na posao rukovoditelja u Poslovnoj jedinici Tehnologija, jer je odluka o otkazu zbog povrede radne obaveze koju je u prosincu 2015. donio bivši glavni ravnatelj Goran Radman "nedopuštena i ne proizvodi nikakve pravne učinke".

19.12.2016.