Aktualno

Aktualno - vijesti

Guterres traži "vjerodostojnu" istragu o Khashoggijevom ubojstvu

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres ocijenio je u nedjelju da je potrebno provesti "vjerodostojnu" istragu o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija, ubijenog 2. listopada u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

17.12.2018.

Novinarkama Petri Plivelić i Kristini Čirjak nagrade "Svjetionik"

Hrvatska mreža protiv siromaštva dodijelila je treću godinu zaredom nagradu „Svjetionik“ za dostojno izvještavanje o siromaštvu, kao priznanje koje dodjeljuju osobe s iskustvom siromaštva novinarima koji pišu o siromaštvu. 

17.12.2018.

Koncert sjećanja na novinarku Anu Rukavinu

U utorak, 18. prosinca, Zaklada Ana Rukavina će na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održati tradicionalni božićni koncert „Želim život“.

17.12.2018.

Skupština HND-a: Medijske slobode su ugrožene od strane raznih oglašivača i ekonomskih lobija

Situacija je i nadalje nepromijenjena i stanje na medijskoj sceni u Hrvatskoj je zabrinjavajuće, a prijetnje medijskim slobodama osobito dolaze od strane raznih oglašivača i ekonomskih lobija, kazao je u svom izvještaju na 61. godišnjoj skupštini Hrvatskog novinarskog društva predsjednik Hrvoje Zovko.

14.12.2018.

HND od nadležnih institucija traži provođenje brze i temeljite istrage prijetnji novinaru Ivanu Žadi

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) od nadležnih institucija traži provođenje brze i temeljite istrage prijetnji koje je Ivan Đakić uputio virovitičkom novinaru Ivanu Žadi. Također, HND od institucija očekuje da zajamče sigurnost i pruže zaštitu svjedocima u postupku koji se vodi protiv Ivana Đakića.

 

13.12.2018.

Dodijeljene nagrade Marko Polo - slavni putopisac

Grand prix Marko Polo za 2018. dobili su novinarka Ashley Colburn za opus filmova o Hrvatskoj i dizajner Boris Ljubičić za prepoznatljiv turistički identitet Hrvatske dok je za nagradu za najbolje ocijenjenu foto reportažu FIJET kongresa 2017. dobio Gilbert Menne. 

13.12.2018.

Dvanaest kandidata za nove članove Programskog vijeća HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaprimio je dvanaest prijava kandidata na poziv za izbor četiri člana Programskog vijeća HRT-a, tijela koje zastupa i štiti interese javnosti provođenjem nadzora programa javne radiotelevizije.

12.12.2018.

Dodjela nagrada „Marko Polo – slavni putopisac 2018.“

U Velikoj dvorani Novinarskog doma 13. prosinca u 11.30 sati održat će se dodjela nagrada „Marko Polo – slavni putopisac 2018.“. 

12.12.2018.

Porasle naknade za distribuirane članke, radijske i televizijske objave

U 2019. godini naknade za svaki distribuirani članak iz tiskovina  i s web portala iznosit će 0,88 kuna, odnosno 3,71 kuna za svaku distribuiranu radijsku i TV objavu, priopćili su u zajedničkom priopćenju iz Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP-a) i Hrvatskog društva skladatelja zaštita autorskih muzičkih prava (ZAMP).

11.12.2018.

Marko Biočina, Sanja Smiljanić i Iva Grubiša laureati nagrade ‘Hrvoje Mateljić’

Novinar Jutarnjeg lista Marko Biočina, novinarka Sanja Smiljanić s Hrvatske radiotelevizije (HRT) i novinarka Jutarnjeg lista Iva Grubiša, dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade ‘Hrvoje Mateljić’ za najbolje gospodarske radove proizvedene u prethodnoj godini, koje poslovni tjednik Lider dodjeljuje već devetu godinu zaredom.

11.12.2018.