Aktualno

Aktualno - vijesti

TRIBINA: "FORUM 21 - ELEKTRONIČKI MEDIJI 20 GODINA KASNIJE"

Povodom 20. obljetnice prvog javnog predstavljanja FORUMA 21, tadašnjeg Zbora novinara elektroničkih medija Hrvatskog novinarskog društva, u Novinarskom domu održat će se 14. studenog u 13 sati tribina "FORUM 21 - Elektronički mediji 20 godina kasnije".

10.11.2017.

Projekt za sigurniji internet: predstavljena aplikacija netHELP i najavljene radionice

U sklopu EU projekta za sigurniji internet (Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place) kojim se, među ostalim, želi informirati građane o boljem i sigurnijem načinu korištenja interneta s naglaskom na informiranje djece, u četvrtak je predstavljena aplikacija -netHELP o sigurnijoj uporabi interneta i najavljene radionice za djecu i osobe treće dobi.

09.11.2017.

Radio Student pokrenuo crowdfunding kampanju

Radio Student pokrenuo je crowdfunding kampanju Nek´ se daleko čuje za kupnju novog odašiljača neophodnog za nastavak emitiranja programa. 

08.11.2017.

Leković: Napade na hrvatske novinare političari ignoriraju

O napadima na novinare i drugom aktualnim temama vezanima za novinarstvo i medije predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković govorio je 4. studenoga 2017. godine u emisiji Intervju tjedna na prvom programu Hrvatskog radija i HTV 4.

07.11.2017.

"Životni put Jasne Babić bio je pun, zaokružen i potpuno posvećen novinarstvu"

U Novinarskom domu minutom šutnje i pjesmom Ekatarine velike "Radostan dan", dvjestotinjak kolega i prijatelja oprostilo se na komemoraciji od novinarke Jasne Babić.  

06.11.2017.

HRT i neovisni producenti potpisali sporazum, definirana cijena otkupa gotovog programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) potpisali su Koregulacijski sporazum o postupku i pravilima nabave djela neovisnih proizvođača.

06.11.2017.

Sud kao neosnovanu odbacio tužbu katoličkih udruga protiv portala Index.hr

Zagrebački županijski sud odbacio je kao neosnovanu tužbu udruga U ime obitelji, Vigilare, Studentskog katoličkog centra Palma, Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti - blaženi Alojzije Stepinac i Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika protiv portala Index.hr u kojoj su tvrdili da je taj portal u tri objavljena članka diskriminirao katolike.

06.11.2017.

SNH upozorava na diskriminaciju sindikalnih povjerenika u hrvatskim medijskim kućama

Povodom 5. studenoga, Europskoga dana obrane novinarstva, Sindikat novinara Hrvatske obavijestio je otvorenim pismom pučku pravobraniteljicu RH gospođu Loru Vidović o drastičnim primjerima diskriminacije sindikalnih povjerenika u pojedinim hrvatskim medijskim kućama.

03.11.2017.

Premijer i predsjednik Sabora izrazili sućut povodom smrti Jasne Babić

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut Hrvatskom novinarskom društvu u povodu prerane smrti novinarke Jasne Babić čije ime će, rekao je, ostati trajno zabilježeno u hrvatskom novinarstvu. Sućut je u ime Hrvatskoga sabora i svoje osobno uputio i njegov predsjednik Gordan Jandroković.  

02.11.2017.

Započela implementacija projekata iz programa malih potpora “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu”

Hrvatsko novinarsko društvo (HND), ugovorno tijelo programa malih potpora, objavljuje početak implementacije projekata koji se financiraju programom malih potpora “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu”.

02.11.2017.