Aktualno

Aktualno - vijesti

Zbog 5G mreže u Hrvatskoj, BiH mora ugasiti 171 analogni televizijski odašiljač

Regulacijska agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) je po zahtjevu Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) započela s gašenjem 171 analognog odašiljača TV postaja u BiH, budući da ometaju uvođenje 5G mreže u Hrvatskoj.

09.09.2021.

Komemoracija: Gojko Marinković bio je veliki novinarski talent, oštrouman, britak i kolegijalan

Komemoracija za novinara i urednika, svojevrsnog simbola zagrebačkog tjednika Danas Gojka Marinkovića održana je u srijedu u Novinarskom domu, a njegove kolege nazvale su ga "Štulićem hrvatskog novinarstva", beskompromisnim, pametnim i "obrazovanim do bola".

08.09.2021.

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo sramotnim tekstom "Uhićivana prostitutka sada radi s djecom kao psihologinja"

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zgroženo je sramotnim tekstom "Uhićivana prostitutka sada radi s djecom kao psihologinja", koji je jučer osvanuo na naslovnici tiskanog izdanja Slobodne Dalmacije. Navedeni tekst među najsramotnijim je epizodama domaćeg novinarstva posljednjih godina i zbog njega bi cijelo uredništvo Slobodne Dalmacije na čelu s glavnom urednicom Sandrom Lapendom Lemo trebalo dati ostavke.

03.09.2021.

VEM odbacio navode o nezakonitom odabiru koncesionara za 101 MHz

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u četvrtak je odbacilo sve navode o nezakonitom donošenju odluke pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja koncesije na frekvenciji 101 MHz za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kao i navode o pogodovanju pri donošenju te odluke ili postojanju sukoba interesa.

02.09.2021.

Održana 14. Skupština DZNAP-a

Na 14. redovnoj skupštini Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava prihvaćeno je Izvješće o transparentnosti za 2020. godinu, dorađeni Etički kodeks i Pravilnik o snimanju. Skupština DZNAP-a odvijala se putem interneta, primjenom softvera za video-komunikaciju, priopćili su iz DZNAP-a. 

01.09.2021.

Jovan Hovan bio je sjajan reporter i još bolji čovjek

Komemoracija za jednog od najpoznatijih novinara "Vjesnikove škole" Jovana Hovana održana je u utorak u Novinarskom domu gdje su govorili predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko, glavni urednik Novinara Ivica Buljan i novinar Boro Vučković.

31.08.2021.

Otvoren je poziv za CEI SEEMO nagradu vrijednu 4 000 eura

Nagrada CEI SEEMO za izuzetne zasluge u istraživačkom novinarstvu ima za cilj promicanje visokokvalitetnog istraživačkog novinarstva i priznavanje napora medijskih stručnjaka da istraže glavne teme, često radeći u teškim uvjetima.

27.08.2021.

Nagrada Fondacije Thomson

Prestižna Nagrada za mlade novinare Fondacije Thomson, koja se dodjeljuje u partnerstvu s britanskim Udruženjem inozemnih tiskovina,  godišnje je natjecanje u novinarstvu Thomson Foundation posvećeno pronalaženju talentiranih i ambicioznih novinara iz cijelog svijeta.

27.08.2021.

Webinar: “Povjerenje u medije: rad na daljinu za vrijeme i nakon pandemije Covid-19”

Europska federacija novinara (EFJ) domaćin je niza webinara o radu na daljinu i hibridnom radu tijekom i nakon pandemije Covid-19. Ovaj novi način rada donio je nove izazove novinarima i medijskim organizacijama, poput pitanja u vezi s razdvajanjem posla i privatnog života kod kuće u vezi s mentalnim zdravljem i pravom na prekid veze.

27.08.2021.

Preminuo fotoreporter i novinar Rajko Polić

Fotoreporter i novinar Večernjeg lista Rajko Polić preminuo je u suton 25. kolovoza u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh.  Večernjakovac je Rajko postao u svibnju 1973. godine i ostao doslovno do posljednjeg daha. Ni umirovljenje početkom 2000-ih ni teška bolest nisu mogli nadjačati uvijek radoznalog novinara u Rajku. 

 

26.08.2021.