Aktualno

Aktualno - vijesti

Programsko vijeće: Ograđivanje HRT-a od Stankovića ozbiljan je propust i kršenje ustavnih prava

Programsko vijeće HRT-a je većinom glasova i uz izdvojena mišljenja usvojilo zaključak kojim se ograđivanje vodstva nacionalne radiotelevizije od novinara i voditelja Aleksandra Stankovića ocjenjuje ozbiljnim propustom.

05.12.2017.

Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a: Osniva se Fond za inovativne lijekove

U tijeku je osnivanje Fonda za inovativne lijekove, koji će omogućiti da inovativni lijekovi budu dostupni što većem broju pacijenata u Hrvatskoj, pa tako i djeci oboljeloj od spinalne mišićne atrofije, potvrdio je Ministar zdravstva Milan Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva "Mogu li svi dobiti skupe lijekove? Od Spinraze do drugih inovativnih lijekova".  

04.12.2017.

HND osuđuje prijetnje novinarima zbog izvještavanja o samoubojstvu generala Praljka

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje prijetnje upućene novinarima i medijima, uključujući i prijetnje smrću, zbog izvještavanja o presudi šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i samoubojstvu koje je general Slobodan Praljak počinio u sudnici Haškog suda.

02.12.2017.

Policija istražuje prijetnje saborskim zastupnicima i novinarima Indexa

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da policija ozbiljno shvaća i istražuje prijetnje koje su putem društvenih mreža upućene saborskim zastupnicima i novinarima Indexa koji su pisali o Slobodanu Praljku.

01.12.2017.

U Novinarskom domu održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Zagorka"

U povodu obilježavanja 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, naše prve novinarke i jedne od utemeljitelja HND-a, u Novinarskom domu održana je projekcija dokumentarno-igranog filma "Zagorka" scenaristice i redateljice Biljane Čakić-Veselić. 

 

30.11.2017.

HND osuđuje verbalni napad potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića na novinara portala Index.hr Nenada Jarića Dauenhauera

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje verbalni napad potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića na novinara portala Index.hr Nenada Jarića Dauenhauera na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

28.11.2017.

Radionica povjerenika za informiranje "Moje pravo na informaciju"

Povjerenik za informiranje za korisnike prava na pristup informacijama organizira radionicu "Moje pravo na informaciju", koja će se održati u utorak, 5. prosinca 2017. godine, 13:00-16:00 sati u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb.

28.11.2017.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbacila prijavu zainteresiranih za Novu TV

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je odluku o odbacivanju prijave namjere provedbe koncentracije tvrtke Slovenia Broadband, koja je bila zainteresirana za preuzimanje Nove TV, jer "ne postoje uvjeti za pokretanje postupka ocjene dopuštenosti te koncentracije".

28.11.2017.

„Zagorki u čast i slavu“

Puna Velika dvorana Novinarskog doma bila je još jedna potvrda da prva hrvatska profesionalna novinarka, ujedno i najčitanija od svih hrvatskih pisaca, Marija Jurić Zagorka, i dalje ima mnogo poklonika.

28.11.2017.

Onemogućavanje novinara da snimaju rasprave u sudnici

U emisiji Osječke TV „Karte na stol“ autora i voditelja Gorana Flaudera na temu onemogućavanja novinara da snimaju rasprave u sudnici sudjelovali su predsjednica Zbora sudskih izvjestitelja HND-a Suzana Lepan Štefančić (u studiju), novinar Nikola Patković te potpredsjednica HND-a Slavica Lukić i predsjednik HND-a Saša Leković.

27.11.2017.