Aktualno

Aktualno - vijesti

Otvorene ponude za osam radijskih i jednu televizijsku koncesiju

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je otvorilo ponude za osam radijskih i jednu televizijsku koncesiju pristigle nakon obavijesti o namjeri davanja koncesija od 1. veljače

13.03.2019.

Sutra pripremno ročište u radnom sporu Hrvoja Zovka protiv HRT-a

Na Općinskom sudu u Zagrebu, Vukovarska 84, u četvrtak u 10.25 sati održat će se pripremno ročište u radnom sporu koji je pokrenuo predsjednik HND-a Hrvoje Zovko protiv HRT-a. 

13.03.2019.

Uhićen taksist koji je prijetio novinarki Jutarnjeg lista

Zagrebačka policija uhitila je taksista kojega tereti da je u ponedjeljak prijetio novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas rekavši da svim novinarima koji pišu protiv Hrvatske treba dati metak u čelo.

12.03.2019.

Počele radionice "Djeca upoznaju medije"

Prošlog su tjedna počele radionice “Djeca upoznaju medije”, koje se u sklopu 2. Dana medijske pismenosti održavaju u medijskim kućama u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Cilj jednodnevnih radionica je omogućiti djeci i mladima da od medijskih profesionalaca saznaju sve o funkcioniranju medija i stvaranju medijskih sadržaja, te da nauče kako nastaju vijesti i kako funkcionira novinarska redakcija.

11.03.2019.

Taksist novinarki rekao da onima koji pišu protiv Hrvatske treba metak u čelo

Tek dan nakon sramotnog grafita 'smrt novinarima' koji je osvanuo kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama, novi slučaj sramotnog ponašanja prema novinarima dogodio se kolegici Jutarnjeg lista prilikom vožnje platformom za prijevoz na zahtjev Bolt.

11.03.2019.

Uz redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama ispisali 'Smrt novinarima'

Kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama u nedjelju je osvanuo grafit ‘Smrt novinarima’.

10.03.2019.

Predstavljen Medijski kodeks za izvještavanje o nasilju prema ženama

U okviru europskog projekta "Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama" Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova izdao je Medijski kodeks sa smjernicama za senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu. Suradnik u projektu je i Hrvatsko novinarsko društvo, a primjenu je u petak na Međunarodni dan žena prihvatilo 12 lokalnih i nacionalnih medijskih nakladnika i inicijativa. 

08.03.2019.

Telegram media grupa RTL-u prodala portal Net.hr

Telegram media grupa (TMG) prihvatila je ponudu za preuzimanje portala Net.hr. pa će nakon odobrenja nadležnih tijela novi vlasnik tog portala biti RTL Hrvatska, jedna od vodećih televizijskih kuća na hrvatskoj medijskoj sceni, potvrdili su u petak iz uprave TMG-a najavljujući nove projekte i širenje poslovanja.

08.03.2019.

Ostojić: Odbor će zatražiti očitovanje MUP-a u slučaju Đurđice Klancir

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) najavio je na konferenciji za novinare u petak da će od MUP-a zatražiti očitovanje zbog dolaska policije u redakciju Net portala radi legitimiranja novinarke Đurđice Klancir temeljem zahtjeva odvjetnika sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, koji podnosi privatnu tužbu protiv nje.

08.03.2019.

Gong poziva predsjednicu da zbog zloupotrebe policije sazove Vijeće za nacionalnu sigurnost

Zbog sumnje u zloupotrebu policijskog sustava i kršenje Ustava u slučaju novinarke Đurđice Klancir, Gong poziva Predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović da hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i zatraži polaganje računa i podnošenje političke odgovornosti za djelovanje represivnog sustava.

08.03.2019.