Aktualno

Aktualno - vijesti

EFJ osuđuje napad na slobodu govora i prava manjina u Hrvatskoj

Europska federacija novinara (EFJ) podupire Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u osudi napada na slobodu govora i prava manjina u Hrvatskoj.

23.02.2017.

Apel redakcije Novosti: Zaustavite udar na slobodu govora

Redakcija tjednika Novosti izvijestila je kako je na adrese više od pedeset domaćih i međunarodnih organizacija i institucija poslala reakciju povodom orkestrirane nacionalističke hajke koju je na taj tjednik pokrenula udruga U ime obitelji.

22.02.2017.

Spor Pavića i Hanžekovića upisuje se u uložak Hanza Medije u sudskom registru

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se u uložak Hanza Medije u sudskom registru dopušta zabilježba spora Ninoslava Pavića protiv Marijana Hanžekovića i njegove kćeri Ane Hanžeković pokrenutog nakon preuzimanja te medijske kompanije - bivšeg Europapress Holdinga (EPH).

22.02.2017.

Osuđujemo postupak sutkinje Maje Šupe koja je u sudnici „educirala“ novinare kako trebaju raditi svoj posao

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje postupak sutkinje Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe koja je u sudnici verbalno napala novinare tvrdeći kako nisu educirani za praćenje suđenja te ih optužujući da su ju proglasili „najkorumpiranijom sutkinjom u državi“.

21.02.2017.

Promoviran Leksikon novinarstva Sisačko – moslavačke županije

U  Državnom arhivu u Sisku održana je promocija „Leksikona novinarstva Sisačko-moslavačke županije 1945. – 2016.“ autora Zdravka Strižića i Vladimira Pajtlara. Leksikon objedinjuje pojedine novinare, tiskane i elektroničke medije, portale, ali i tvorničke listove objavljivane u školama, a koji su djelovali na području današnje Sisačko-moslavačke županije u razdoblju od 1945. do 2016. godine.

20.02.2017.

Klub zastupnika nacionalnih manjina: Pozivanje na diskriminaciju manjinskih medija je protuustavno

"Mediji nacionalnih manjina trebaju biti ravnopravni u svojim uređivačkim politikama s ostalim medijima u Hrvatskoj te je svako pozivanje na njihovu diskriminaciju protivno Ustavu i međunarodnim dokumentima", zaključio je Klub zastupnika nacionalnih manjina u odgovoru na izvješće udruge U ime obitelji u kojem se traži zabrana financiranja tjednika Novosti.

20.02.2017.

Održana radionica „Mediji u akciji: Pristup informacijama za novinare“

U Novinarskom domu održana je radionica Ureda povjerenika za informiranje i Hrvatskog novinarskog društva „Mediji u akciji: Pristup informacijama za novinare“.

20.02.2017.

Kazimir Bačić novi glavni ravnatelj HRT-a

Hrvatski sabor većinom glasova imenovao je Kazimira Bačića novim glavnim ravnateljem Hrvatske radiotelevizije na mandat od pet godina.

17.02.2017.

HND na HTV-u i Podružnica SNH – novinari i medijski radnici HRT-a upozoravaju na sramotnu dodjelu najviših koeficijenata na HRT-u

Od nadležnih za poslovanje i rad HRT-a i novog glavnog ravnatelja tražimo hitno poništenje odluke, stoji u priopćenju HND-a na HTV-u i Podružnice SNH – novinari i medijski radnici HRT-a. 

17.02.2017.

Odbor za medije predložio Kazimira Bačića za glavnog ravnatelja HRT-a

Saborski Odbor za informiranje i medije nekadašnjeg šefa HRT-ove tehnologije Kazimira Bačića predložio za novog glavnog ravnatelja HRT-a, no vladajući HDZ i Most nisu postigli suglasje oko kandidata kojega će Saboru predložiti na imenovanje. 

17.02.2017.