Aktualno

Aktualno - vijesti

Obuljen Koržinek: Važnost javnog RTV servisa nemjerljiva je

Važnost javnog radio-televizijskog servisa za demokratsko društvo je nemjerljiva, a za povratak povjerenja u Hrvatsku radio-televiziju potrebno je u institucionalno-zakonodavnom smislu puno jasnije razgraničiti odgovornost politike i onih koji ju predstavljaju u odnosu na javnu radio-televiziju, rekla je ministrica kulture Nina Obujen Koržinek.

20.01.2018.

Leković: Hrvatska pada na svim rang listama koje mjere slobodu medija

Sloboda medija u Hrvatskoj i posjet međunarodne misije za zaštitu novinara bile su teme emisije Zoom Z1 televizije u kojoj je gostovao predsjednik HND-a Saša Leković.

20.01.2018.

Novinski izdavači od Tiska d.d. potražuju više od 32,6 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu objavio je tablicu utvrđenih tražbina vjerovnika kompanija u sklopu Agrokora, među kojima je i Tisak d.d., najveća hrvatska tvrtka za distribuciju i prodaju novina od koje, prema objavljenim podacima, novinski izdavači potražuju više od 32,6 milijuna kuna.

19.01.2018.

Međunarodna misija o slobodi medija u Hrvatskoj: Ima poboljšanja, ali i starih i novih problema

Stanje na Hrvatskoj radioteleviziji, porast govora mržnje i nedovršena medijska politika neki su od najvećih problema koje je uočila Međunarodna misija vodećih organizacija za zaštitu slobode medija prilikom drugog posjeta Zagrebu 15. i 16. siječnja 2018. 

18.01.2018.

Zbor znanstvenih novinara HND-a postao član Svjetske federacije znanstvenih novinara (WFSJ)

Zbor znanstvenih novinara HND-a od 16. siječnja član je Svjetske federacija znanstvenih novinara (WFSJ). Riječ je o neprofitnoj, nevladinoj organizaciji sa sjedištem u kanadskom gradu Montrealu koja se bavi promoviranjem kvalitetnog i kritički intoniranog novinarstva na području znanosti i tehnologije, okoliša, zdravlja i medicine, poljoprivrede i srodnih područja.

17.01.2018.

Državni tajnik Gršić: Uskoro izrada zakona koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu

Državni tajnik Bernard Gršić potvrdio je da će Hrvatska pokrenuti izradu zakona koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama.

17.01.2018.

GONG: Govor mržnje ograničiti provedbom zakona, postoji rizik od cenzure

GONG je u povodu najavljenog zakona o sprečavanju govora mržnje na Internetu poručio da prije takvih promjena treba preispitati učinak postojećih zakona i utvrditi koji se točno cilj želi postići stvaranjem novih propisa, jer postoji rizik uspostave nekog oblika cenzure i autocenzure.

17.01.2018.

Međunarodna misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda: Politika ne potiče ideju javnog rtv servisa kao temelja demokratskog društva

Međunarodna misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda iznijela je na konferenciji za medije u Novinarskom domu prve zaključke nakon dvodnevnog posjeta Hrvatskoj i brojnih razgovora s institucijama, novinarima, udrugama i medijskim stručnjacima.

16.01.2018.

Neprofitni mediji: U teškoj smo situaciji

Neprofitni mediji, njih 20-ak, u otvorenom pismu u utorak još su jedanput upozorili na tešku situaciju u kojoj jesu, posebice u posljednje dvije godine, te na činjenicu da financiranje neprofitnih medija nije predviđeno ni za 2018.

16.01.2018.

Komemoracija: Predrag Lucić bio je autoritet, borac za istinu i uzor u novinarstvu

Predrag Lucić bio je autoritet kojega se poštuje, borac za istinu i pravednost, zalagao se za solidarnost u struci, a ostat će trajan uzor mladim i starijim novinarima, rečeno je u utorak na komemoraciji tom prerano preminulom novinaru, piscu i pjesniku u prepunom Novinarskom domu.

16.01.2018.