Aktualno

Aktualno - vijesti

Plenković osudio napad na požeškog novinara, gradonačelnika isključio iz kampanje

Premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio i nedopustivim ocijenio fizički napad na  novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od stranačkog kolege, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

12.05.2017.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović fizički napao novinara 034 Portala

Gradonačelnik grada Požege, gosp. Vedran Neferović, iz za sada neutvrđenih razloga, tjelesno je napao novinara 034 Portala, Mladena Mirkovića, danas oko 10:50 sati, javlja portal 034.

12.05.2017.

HND osuđuje brutalni fizički napad gradonačelnika Požege na novinara i prijetnje smrću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje današnji brutalni fizički napad i prijetnje smrću koje je gradonačelnik Požege Vedran Neferović uputio novinaru lokalnog internetskog portala 034portal.hr Mladenu Mirkoviću, te zahtijeva da policija hitno i temeljito istraži sve činjenice vezane uz ovaj događaj.

 

 

12.05.2017.

Ozmec rizničar Svjetske udruge sportskih novinara

Zadnjega dana 80. Kongresa AIPS-a, održanoga u olimpijskom Pjongčangu, Svjetska udruga sportskih novinara dobila je novo vodstvo za period do 2021. godine. Predsjednik ostaje, aklamacijom, Talijan Gianni Merlo, a na jednu od najviših funkcija, rizničara AIPS-a, također aklamacijom, izabran je Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara i dosadašnji član Izvršnog odbora AIPS-a.

12.05.2017.

Intervju Savan Tomašević: „Navijački“ pristup informaciji velika je slabost novinarstva

Razgovarao: Jozo Petričević

Savan Tomašević ,odnedavno je u mirovini, ali radnoj. O tome kako protječu  „umirovljenički dani“, ovoga dugogodišnjeg agencijskog novinara, kako je uređivati glasilo Hrvatskog umirovljeničkog lista te općenito o novinarstvu i medijskoj sceni razgovarali smo za Novinar.

12.05.2017.

Pevec kupio Z1 televiziju

Trgovački lanac Pevec kupio je Z1 televiziju, objavljeno je iz Peveca, iz kojeg ističu da ulaskom u medijsku djelatnost proširuju marketinške aktivnosti i na produciranje vlastitih emisija, a nova bi programska shema trebala krenuti od jeseni.

11.05.2017.

Josip Horvat – pisac povijesti i novinar u burnom stoljeću

Josip Horvat imao je nenadmašan stil u opisivanju burne povijesti, istaknuto je na kolokviju „Josip Horvat – intelektualac u burnom stoljeću" održanom jučer u Hrvatskom državnom arhivu. Stoga, istaknuo je povjesničar Damir Agičić, nije bio klasičan povjesničar, nego pisac povijesti.

10.05.2017.

Gabrijela Galić i Petra Marinčić dobitnice nagrade za novinarski rad u području zaštite na radu

Gabrijela Galić, novinarka Novog lista, i Petra Marinčić, novinarka TV Zapad, dobitnice su Godišnje nagrade za novinarski rad u području zaštite na radu za 2016. koje dodjeljuje Zavod za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s HUP-om. 

10.05.2017.

Crowdfunding medijskih projekata

Što je grupno financiranje ili crowdfunding, kako provesti uspješnu crowdfunding kampanju za medijski projekt, koje platforme su pogodne za medijske projekte i kako koristiti alate za promociju, neka su od pitanja na koja smo potražili odgovore od domaćih i stranih stručnjaka za crowdfunding kampanje.

09.05.2017.

Završeni 6. međunarodni svibanjski susreti novinara, pisaca i diplomata na temu „Mediji i žene“

Usvajanjem Deklaracije u kojoj se ističe podrška borbi međunarodnih organizacija za ravnopravnost žena širom svijeta, te odgovornost medija u stvaranju pretpostavki za suzbijanje spolne diskriminacije i seksizma u svim oblicima društvenog i profesionalnog života, završeni su 6. Međunarodni svibanjski susreta novinara, pisaca i diplomata tijekom kojih se u protekla tri dana razgovaralo na temu „Mediji i žene“.

06.05.2017.