Aktualno

Aktualno - vijesti

Novi program potpore istraživačkom novinarstvu u EU

Međunarodni institut za medije (IPI) i Europski centar za medijske slobode (ECPMF) objavili su novi program potpore prekograničnim projektima istraživačkog novinarstva u zemljama Europske unije vrijedan do 450 tisuća eura.

20.03.2018.

Skupština Hrvatskog novinarskog društva: Podržani strateški ciljevi

Skupština Hrvatskog novinarskog društva (HND) usvojila je u subotu izvještaj predsjednika i drugih tijela HND-a za prošlu godinu, čime su podržani ciljevi koje je udruga zacrtala u svom strateškom planu, a koji vode njezinoj daljnjoj modernizaciji.

17.03.2018.

Hanza media i Novi list povukli svoje tražbine prema Unex Mediji

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se utvrđuje da su medijske kuće Hanza Media, Novi list i HRT kao vjerovnici Unex Medije, agencije za zakup i planiranje medija svojevremeno u Agrokorovu suvlasništvu, u predstečajnom postupku te tvrtke povukli svoje tražbine u ukupnom iznosu od oko 1,2 milijuna kuna.

17.03.2018.

Novinarske nagrade za promicanje obrazovanja

Udruga Pragma je dodijelila „Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“ Ivani Sučić (HRT – HR1), Gordani Foder (Varazdinski.hr) i Leoni Šiljeg (RTL).  Pragma Nagradom, koja se dodjeljuje već petu godinu zaredom, želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja.

 

16.03.2018.

HRT će zaposliti 16 novinara od kojih su većina bili honorarci

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u sklopu projekta kadrovskoga osnaživanja, u stalni radni odnos prima više mladih novinara, od kojih su se mnogi tijekom posljednjih nekoliko godina izgradili u prepoznatljive televizijske profesionalce, izvijestili su u petak s HRT-a.

16.03.2018.

Tribina Zbora znanstvenih novinara HND-a: GMO ne predstavlja prijetnju ljudskom zdravlju

Je li GMO opasan, ima li ga u Hrvatskoj, zabranjuje li europska direktiva GMO ili mu širom otvara vrata? O ovim i sličnim pitanjima, koja već dugo zaokupljaju hrvatske građane, raspravljalo se na tribini "GMO u Hrvatskoj" što ju je Zbor znanstvenih novinara organizirao u Novinarskom domu.

16.03.2018.

Vlada želi da se HRT obveže na racionalizaciju troškova

Vlada je u četvrtak predložila Hrvatskome saboru da prihvati Izvješće o poslovanju HRT-a za 2016. godinu, ali i da taj javni servis, zbog iskazanih problema u poslovanju, obveže na izradu plana smanjenja kreditnog zaduženja, racionalizacije troškova poslovanja, smanjenja troškova vanjskih suradnika, povećanja efikasnosti stalno zaposlenih djelatnika i provedbu restrukturiranja.

15.03.2018.

Objavljena publikacija „Medijska regulatorna tijela i govor mržnje“

Publikacija „Medijska regulatorna tijela i govor mržnje“, nastala je u okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vijeća Europe „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Europu (JUFREX)", u kojem su sudjelvali predstavnici regulatornih agencija iz regije, izvijestila je Agencija za elektroničke medije. 

14.03.2018.

Sabor podržao izvješća Vijeća za elektroničke medije

Saborski zastupnici u jučerašnjoj su raspravi o izvješćima Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014., 2015. i 2016., koja su jednoglasno podržali, upozorili na rastući govor mržnje u medijima i potrebu njegova strožeg kažnjavanja.

14.03.2018.

Odbor za medije: Natječaj za jednog člana NO HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije objavio je natječaj za izbor člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (NO HRT) čime bi se kompletiralo to tijelo nakon što je Hrvatski sabor u prosincu imenovao dio, odnosno tri od četiri člana NO, koji su u njegovoj 'nadležnosti', petog biraju zaposlenici HRT-a.

12.03.2018.