Aktualno

Aktualno - vijesti

Dodijeljene nagrade Slobodne Dalmacije

​Dodjelom nagrada u ponedjeljak navečer u splitskoj Galeriji umjetnina svečano je proslavljen 76. rođendan Slobodne Dalmacije.

18.06.2019.

Hrvatski sabor nije izabrao četiri člana Programskog vijeća HRT-a

Hrvatski sabor nije u petak izabrao četiri člana Programskog vijeća HRT-a, iako je glasovanje o tome bilo najavljeno planom glasovanja.

14.06.2019.

"Pretplatnik": Preobrazba HRT-a iz državnog medija u javni servis je još daleko od realizacije

Udruga obveznika RTV pristojbe "Pretplatnik", uoči najavljenog usvajanja godišnjih izvještaja o radu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i njezinih tijela u Hrvatskom saboru, u srijedu se oglasila priopćenjem u kojem se ističe kako je "proklamirana namjera preobrazbe HRT-a iz državnog medija u istinski javni medijski servis, nažalost, još daleko od realizacije".

12.06.2019.

HND oštro protiv imenovanja Katje Kušec članicom Vijeća za elektroničke medije

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oštro prosvjeduje protiv mogućnosti imenovanja Katje Kušec, urednice Prvog programa Hrvatske televizije i predsjednice udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNIP), članicom Vijeća za elektroničke medije (VEM).

11.06.2019.

Proširen krug partnera portala medijskapismenost.hr

Agencija za elektroničke medije i UNICEF potpisali su sporazum o suradnji s jedanaest ustanova s ciljem promicanja i unapređivanja medijske pismenosti u Hrvatskoj te osiguranja sadržaja i obrazovnih materijala namijenjenih portalu medijskapismenost.hr.

07.06.2019.

Pičuljan: Neki još uvijek odugovlače i izbjegavaju davanje informacija

Zastupnici Hrvatskog sabora raspravljali su u četvrtak o izvješću povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana za 2018., u kojem se ocjenjuje da je nastavljen trend postupnog poboljšanja rada tijela javne vlasti, ali i dalje postoji veliki prostor za poboljšanje primjene Zakona o pravu na pristup informacijama.

06.06.2019.

Ana Raić Knežević među najboljima na prvenstvu novinara u tenisu

U Novigradu Istarskom održano je 33. otvoreno prvenstvo novinara tenisača na kojem je u pojedinačnoj konkurenciji žena pobijedila  Slovakinja Maria Kovačikova, druga je bila Lidija Kosi, novinarka iz Slovenije, dok je treće mjesto osvojila češka novinarka Zuzana Predigerova. U pojedinačnoj muškoj konkurenciji pobijedio je slovenski novinar Bojan Glavič. Drugi je bio Slovak Pavel Kuška, a treći Dario Cavaliere, novinar iz Italije.

06.06.2019.

Odbor za medije prihvatio izvješće povjerenika za informiranje i podržao imenovanja Majde Tafre Vlahović i Katje Kušec

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora podržao je na sjednici u srijedu izvješće povjerenika za informiranje Zorana Pičuljana za 2018. te Vladine prijedloge imenovanja Majde Tafre Vlahović u Upravno vijeće Hrvatske izvještaje novinske agencije (Hine) i Katje Kušec u Vijeće za elektroničke medije.

05.06.2019.

Uvjetna kazna Ivanu Đakiću - 11 mjeseci, rok kušnje tri godine

Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, na Općinskom sudu u Virovitici u srijedu je proglašen krivim te je za javno poticanje na nasilje i mržnju osuđen na osam mjeseci zatvora, a zbog prijetnji novinaru Ivanu Žadi sedam mjeseci, odnosno na jedinstvenu kaznu uvjetnog zatvora od 11 mjeseci uz rok kušnje od tri godine.

05.06.2019.

Sabor: Što prije popuniti Programsko vijeće HRT-a

I vladajući i oporba složili su se u srijedu u Hrvatskom saboru da je što prije potrebno popuniti Programsko vijeće HRT-a sa četiri nova člana kako bi čim prije nastavilo obavljati nadzor programa javne radiotelevizije, a saborski Odbor za informiranje podnio je listu od 12 kandidata.

05.06.2019.