Aktualno

Aktualno - vijesti

HND najoštrije osuđuje prijetnje novinaru Ivanu Žadi i portalu Virovitica.net

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje prijetnje i uvrede kojima su posljednjih mjeseci na društvenim mrežama i od strane lokalnih moćnika izloženi slobodni novinar Ivan Žada i portal Virovitica.net.

19.05.2018.

Petrović: Uredbom o zaštiti osobnih podataka žele se postaviti jasna pravila

Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka žele se postaviti jasna pravila tko, kako , kada i zašto smije prikupljati naše podatke, koliko dugo ih smije čuvati i što će s njima raditi, istaknuo je na konferenciji za novinare u Novinarskom domu predsjednik Instituta za za zaštitu osobnih podataka (IZOP) Zorislav Antun Petrović.

18.05.2018.

HND osuđuje dovođenje u vezu informacija objavljenih na portalu Index s navodnim aktivnostima ruskih hakera

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje olako i neodgovorno dovođenje u vezu informacija objavljenih na internetskom portalu Index s navodnim aktivnostima ruskih hakera.

17.05.2018.

Ogranak HND-a Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije protiv ostavke Lekovića

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Virovitičko-podravske županije odbija prihvatiti ostavku predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića i poziva ostale ogranke i zborove HND-a da se izjasne protiv prihvaćanja njegove ostavke i omoguće Saši Lekoviću daljnji rad na čelu HND-a u interesu novinarske profesije i svih članova Hrvatskog novinarskog društva.

17.05.2018.

Vladimiru Daněku uz 95. rođendan

Početkom lipnja proslavit će 95. rođendan daruvarski umirovljeni novinar Vladimir Daněk, najstariji član Hrvatskog novinarskog društva. 

17.05.2018.

Akteri u svjetskom babilonu nejednakih

Knjiga „Nejednaki“ novinarke Ivane Dragičević, nije znanstvena, ekonomska, psihološka ili politološka analiza. Nema romantičarskih iluzija da će svijetom poteći med i mlijeko ako kakva nadnaravna sila do jutra riješi „nejednakost“ ili globalna policija pohapsi stvarne i imaginarne „krivce“ za svjetske nepravde. Ona je možda malo osobno svjedočanstvo o jednom vremenu, stoji u uvodniku ove vrijedne knjige Ivane Dragičević, novinarke koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja.

16.05.2018.

Priopćenje Odbora za Statut HND-a povodom ostavke predsjednika HND-a

"Ostavkom Saše Lekovića na dužnost predsjednika HND-a nastupile su okolnosti iz članka 41. stavak 6. Statuta HND-a prema kojem predsjednika HND-a u slučaju ostavke prije isteka četverogodišnjeg mandata zamjenjuje prvi potpredsjednik, a u slučaju istovjetne nemogućnosti prvog potpredsjednika, druga potpredsjednica", stoji u priopćenju Odbora za Statut HND-a.

16.05.2018.

U Muzeju suvremene umjetnosti otvorena izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) otvorio izložbu kamermana i snimatelja HRT-a na temu ''Kontakt' gdje je izloženo 49 fotografija 23 autora koji kroz razne motive govore o zabilježenim trenucima koji su ovjekovječili kamermani i snimatelji tijekom godina svojega rada.

15.05.2018.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković podnio ostavku

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković podnio je Središnjem odboru HND-a ostavku na mjesto predsjednika. 

10.05.2018.

Regionalna platforma: Neophodno je utvrditi tko je i po čijem nalogu pucao na Oliveru Lakić

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje slobode medija i sigurnost novinara, koja zastupa više od 8000 članova, najoštrije osuđuje brutalni napad na novinarku lista Vijesti iz Podgorice Oliveru Lakić, koja je pucnjem iz vatrenog oružja sinoć ranjena u nogu ispred zgrade u kojoj stanuje.

09.05.2018.