Aktualno

Aktualno - vijesti

Natječaj Media Against Hate: Izabrano 5 najboljih radova

Izabrano je 5 najboljih radova pristiglih na video natječaj kampanje Media Against Hate kojeg je pokrenula Europska federacija novinara u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom i još pet stručnih udruga. 

22.03.2017.

U ime obitelji traži kaznu za urednika Hrvatske izvještajne novinske agencije

N1 televizija objavila je pismo udruge 'U ime obitelji' upućeno ravnateljici i Upravnom vijeću Hrvatske izvještajne novinske agencije u kojem se traži kažnjavanje urednika vanjske politike Domagoja Jankovića zbog prenošenja vijesti o sličnoj udruzi iz njemačkih medija. 

21.03.2017.

Ante Gavranović dobitnik nagrade „Stvaratelji za stoljeća“

Ante Gavranović, novinar, urednik i publicist, dobio je veliku nagradu i priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji poduzetništva u okviru Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe, održanom u Dubrovniku.

21.03.2017.

Podignuta optužnica zbog prijetnje Borisu Dežuloviću

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka koji je putem društvene mreže Facebook prijetio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću.

20.03.2017.

HUOJ poziva na transparentno iskazivanje angažmana komunikacijskih savjetnika u izbornoj kampanji

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) poziva sve komunikacijske stručnjake i agencije da javno objave svoj angažman u predstojećoj kampanji za lokalne izbore.

20.03.2017.

Imenovani novi ravnatelji poslovanja, produkcije i tehnologije HRT-a

Vodstvo HRT-a izvijestilo je da je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić nakon obavljenih razgovora s više kandidata u ponedjeljak imenovao Mislava Stipića na dužnost ravnatelja poslovanja HRT-a, na dužnost ravnatelja produkcije Jozu Barišića te na dužnost ravnatelja tehnologije javne radiotelevizije Nikolu Bonačića Krešića.

20.03.2017.

Karlovačkom novinaru i publicistu Zdravku Švegaru Karlovac darovao ulicu u centru grada

Inicijativa Sekcije HZSN Karlovac uz potporu središnjice HZSN iz Zagreba i Karlovačke športske zajednice (KŠZ) u Gradskom vijeću pala je na plodno tlo, te se od jučer šetnica između Sokolskog doma i košarkaškog igrališta u šancu zove imenom Zdravka Švegara.

17.03.2017.

Leković: "Borba protiv laži jedan je od prioritetnih zadataka medija"

Fenomen lažnih vijesti, alternativnih činjenica, glasina, ili kako već nazvati slične dezinformacije, postoji oduvijek i nisu nikakva novina u društvima, ali su im moderne tehnologije dale posve novi zamah, jedan je od zaključaka tribine "Borba protiv lažnih informacija na internetu, iskustva i realizacije francuskih medija" u organizaciji Hrvatske sekcije frankofonskih novinara HND-a i Francuskog instituta.

16.03.2017.

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“

U okviru projekta „Mediji protiv mržnje”, Europska federacija novinara (EFJ) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju radionicu „Izvještavanje o izbjeglicama, migrantima i etničkoj pripadnosti“ 26. i 27. svibnja 2017. u Zagrebu.

14.03.2017.

Za četiri ravnateljska mjesta na HRT-u 38 kandidata

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić danas bi trebao početi razgovore sa čak 38 kandidata koji su se javili na natječaj za ravnatelja poslovanja, programa, produkcije i tehnologije na HRT-u. 

14.03.2017.