Aktualno

Aktualno - vijesti

Zovko: Privođenje novinara Duhačeka nije primjereno demokratskom društvu

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko u utorak je policijsko privođenje novinara Indexa Gordana Duhačeka ocijenio neprihvatljivim činom koji nije primjeren demokratskom društvu i u državi koja je članica Europske unije.

17.09.2019.

Još jedna HRT-ova tužba protiv predsjednika HND-a!

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i suspendirani novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije (HRT) Hrvoje Zovko dobio je danas još jednu tužbu HRT-a, ovaj put zbog kaznenog djela iz članka 149. Kaznenog zakona, odnosno klevete.

17.09.2019.

Božinović zatražio izvješće o privođenju novinara Duhačeka

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak da je od glavnog ravnatelja policije zatražio izvješće o slučaju privođenja i uhićenja novinara Indexa Gordana Duhačeka pritom odbacivši tvrdnje da Vlada ograničava medijske slobode ili zastrašuje novinare.

17.09.2019.

HND najoštrije osuđuje policijsko postupanje prema novinaru Duhačeku

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje policijsko postupanje prema novinaru Indexa Gordanu Duhačeku, koji je jutros kao okorjeli kriminalac priveden u zagrebačkoj zračnoj luci zbog dvije satirične objave na svom Twitter-profilu.

16.09.2019.

Gordan Duhaček priveden, pušten i kažnjen zbog pjesmice na Twitteru

Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka. Kako piše Index Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sam je otišao sinoć u policijsku postaju u Heinzlovoj kako bi se s njima dogovorio oko detalja. Danas je, naime, trebao na službeni put van Hrvatske. No, policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci i priveli. Duhaček je na koncu pušten, a proglašen je krivim zbog vrijeđanja policije simboličnom novčanom kaznom. Presuda za satiričnu pjesmicu stiže za tri dana.

16.09.2019.

SNH ima novu web-stranicu, profil na društvenim mrežama i novi YouTube-kanal

Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ima novu redizajniranu web.stranicu snh.hr te otvorene profile na Facebooku i Twitteru. Osim toga, događanja i aktivnosti Sindikata možete pratiti i na Instagramu kao i na novom kanalu na YouTubeu SNH.

16.09.2019.

Predsjednik EFJ-a Mogens Bisher Bjerregaard dolazi u Zagreb na radionicu i tribinu o radnim i autorskim pravima novinara

Sindikat novinara Hrvatske (SNH), Hrvatsko novinarsko drustvo (HND) i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) održat će 30. rujna u 18 sati tribinu o radnim i autorskim pravima novinara „NOVINARSTVO NE DAMO: Kako i za koliko radimo?“.

16.09.2019.

"Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba", nova knjiga Gordane Tkalec i Željka Krušelja

Sveučilište Sjever kao izdavač i autori Gordana Tkalec i Željko Krušelj promoviraju knjigu „Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“. Promocija će se održati u utorak, 17. rujna, u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. O knjizi će pored autora govoriti Mirko Galić i Dražen Klarić. 

13.09.2019.

Obuljen o prijedlogu za ukidanjem RTV pretplate: To je najobičniji populizam

Ministrica kulture Nina Obuljen ocijenila je u četvrtak zahtjev predsjednika HSS-a Kreše Beljaka za ukidanjem RTV pretplate "najobičnijim populizmom".

12.09.2019.

Sadržajan program 12. Weekend Media Festivala

Dvanaesto izdanje regionalnog festivala komunikacijske industrije "Weekend Media Festival" (WMF), očekuje u Rovinju od 19. do 22. rujna više od pet tisuća domaćih i stranih sudionika te više od 150 predavača i panelista iz raznih sektora.

11.09.2019.