Aktualno

Aktualno - vijesti

Smjene na HRT-u: Drago Ćosić dobio otkaz, razriješeni ravnatelji produkcije Barišić i tehnologije Bonačić Krešić

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju ravnatelja Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, a u četvrtak popodne odvjetnik Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu.

13.09.2018.

Ogranak HND na HTV-u protiv manipulacija i neodgovornog ponašanja privilegirane manjine

Mi, novinari i ostali zaposlenici, članovi Ogranka Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u, ograđujemo se od svih afera koje u posljednje vrijeme potresaju našu kuću, poput posljednje vezane za pokušaj preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., ali i sadržaja, načina izbora i iznosa plaćenog za projekt „Je li moglo drugačije“.

11.09.2018.

Natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo - slavni putopisac“

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2018. godinu.

07.09.2018.

Hrvatsko novinarsko društvo pravomoćno izgubilo 25 godina dug sudski spor

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) primilo je 3. rujna ove godine pravomoćnu sudsku presudu kojom je okončan dvadeset pet godina dug sudski postupak kojeg je tvrtka U.T.T. Europa 92 d.o.o iz Zagreba pokrenula protiv HND-a.

06.09.2018.

HRT potvrdio istragu o zloupotrebi ulaznica za SP u Rusiji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija, objavljeno je na HRT-ovim mrežnim stranicama.

06.09.2018.

HND: Zabrinjavajući izostanak osuda prijetnji i napada na novinare

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko upozorio je u ponedjeljak na zabrinjavajući izostanak osuda najviših dužnosnika na napade i prijetnje novinarama. Zovko je na konferenciji za medije u Novinarskom domu istaknuo da HND u bazi podataka od 2014. bilježi 18 fizičkih napada na novinare i čak 30 prijetnji, ali je taj broj realno puno veći jer novinari često ne prijavljuju prijetnje.

03.09.2018.

Pučka pravobraniteljica: Predloženi zakon neće omogućiti učinkovitu zaštitu zviždača

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović upozorila je Ministarstvo pravosuđa da bi stvaranje učinkovitog sustava zaštite zviždača bilo značajan doprinos borbi protiv korupcije, ali da predloženi nacrt zakona to neće postići.

01.09.2018.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko položio vijence ubijenim novinarima na području Hrvatske Kostajnice

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predstavnici Press film festivala položili su vijence u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije, te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

01.09.2018.

Četvrti Press film festival o slobodnom istraživačkom novinarstvu

U Hrvatskoj Kostajnici otvoren je četvrti Press Film Festival koji ove godine tematizira istraživačko novinarstvo. Festival je posvećen snimatelju HTV-a Gordanu Ledereru i ruskim novinarima Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

31.08.2018.

Predsjednik HND-a polaže vijence u spomen ubijenim kolegama Gordanu Ledereru, Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i predstavnici Press film festivala položit će u subotu, 1. rujna 2018. u blizini Hrvatske Kostajnice vijence u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije, te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

31.08.2018.