Aktualno

Aktualno - vijesti

Na Prisavlju prosvjedovali nezadovoljni zaposlenici HRT-a

Nekoliko desetaka zaposlenika Hrvatske radiotelevizije okupilo se u podne ispred zgrade HRT-a na Prisavlju kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo upravljanjem tom kućom, sve prisutnijom cenzurom i nedavnim otkazom uredniku i novinaru, te čelniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku.

01.10.2018.

Grad Zagreb dodjelio 1,16 milijuna kuna portalima

Kao i prošle godine, i u ovoj, 2018., najvišu potporu malih vrijednosti za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama na natječaju Grada Zagreba dobila je tvrtka Indeks promocija d.o.o., izdavač portal Index.hr, koja je za 20 bodova dobila potporu od 100 tisuća kuna. Lani je Index.hr dobio 150 tisuća kuna.

30.09.2018.

Predstavljen Mozaik veza, on-line alat za istraživanje veza politički izloženih osoba i prevenciju korupcije

Predstavnici GONG-a u petak su predstavili on-line alat Mozaik veza, koji omogućuje pretraživanje međusobnih veza politički izloženih osoba, kao i njihovih veza s drugim pravnim i fizičkim osobama preko podataka preuzetih iz registara i baza tijela javne vlasti, koji je od petka dostupan na domeni Mozaikveza.hr.

28.09.2018.

Bahati postupak koji pokazuje ništavilo na HRT-u

Sabor, Vlada i Programsko vijeće HRT-a trebali bi zaustaviti korištenje javnog novca za zastrašivanje novinara na HRT-u, a ako oni to neće učiniti civilno društvo će se organizirati i pozvati građane na pobunu, poruka je s tiskovne konferencije „Javni medijski servisi i ljudska prava“ koju su aktivistice Vesna Teršelič, Sandra Benčić i Sanja Sarnavka u četvrtak održale u Kući ljudskih prava u Zagrebu povodom izvanrednog otkaza predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku na javnom medijskom servisu.

27.09.2018.

HND od institucija zatražio da postupaju po prijavama Domagoja Margetića

Hrvatsko novinarsko društvo obratilo se nadležnim institucijama povodom slučaja novinara Domagoja Margetića s molbom da se istraže navodi iz njegovih prijava i da se procesuiraju slučajevi prijetnji i napada na njega.

27.09.2018.

U Sabor upućen zakon o zaštiti "zviždača"

Prijedlogom zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, koji je Vlada danas uputila u saborsku proceduru, predviđena je zaštita "zviždača" ne samo u tijelima javne vlasti, već i kod privatnih poslodavaca te načini njihove zaštite.

27.09.2018.

Saborski odbor za medije odbio uvrstiti raspravu o stanju na HRT-u povodu otkaza Hrvoju Zovku

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije većinom glasova odlučio je da na dnevni red današnje sjednice neće uvrstiti prijedlog rasprave o stanju na HRT-u povodom otkaza novinaru i uredniku HTV-a i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku, a raspravu o izvješćima Nadzornog odbora HRT-a o provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja tijekom 2015. i 2016. održao je iza zatvorenih vrata budući da nose oznaku "poslovna tajna".

26.09.2018.

Kuća ljudskih prava i GONG zabrinuti zbog urušavanja medijskih sloboda na HRT-u

Kuća ljudskih prava Zagreb i GONG priopćili su da su zabrinuti zbog urušavanja medijskih sloboda na HRT-u nastavkom politizacije programa i pritisaka na novinare i urednike HRT-a.

26.09.2018.

Ogranak HND-a Jutarnjeg lista izrazio solidarnost s kolegom Hrvojem Zovkom

Ogranak HND-a Jutarnjeg lista izrazio je solidarnost s kolegom Hrvojem Zovkom koji je na HRT-u dobio izvanredni otkaz. 

26.09.2018.

Protiv Zovka ognjem i mačem

Piše: Zdenko Duka

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić odlučio je da da otkaz Hrvoju Zovku, odličnom novinaru, uredniku, dopisniku iz inozemstva, autoru vrlo gledanog dokumentarnog filma „Oficir i džentlmen“, te sadašnjem predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva.

26.09.2018.