Aktualno

Aktualno - vijesti

Svjetski dan radija obilježava se uz poziv na promicanje različitosti, mira i ravnopravnosti spolova

Na Svjetski dan radija, koji se obilježava 13. veljače u spomen na početak rada UN-ova radija 1946. godine, UN poziva radijske postaje na promicanje različitosti, mira i ravnopravnosti spolova u prijenosima sportskih natjecanja.

13.02.2018.

Počeo projekt edukacije nakladnika elektroničkih medija o pravima građana na javno informiranje

Agencija za elektroničke medije započela je s projektom edukacije nakladnika elektroničkih medija na temu Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija: “Ostvarivanja prava građana na javno informiranje”.

13.02.2018.

Održan tradicionalni Novinarski bal u Sisku

U petak, 9. veljače, održan je tradicionalni Novinarski bal u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva – ogranka Sisačko-moslavačke županije, a dodijeljena su Priznanja medijima i pojedincima, kao i novinarska nagrada „Zlatno pero“ najuspješnijim autorima.

11.02.2018.

Europski parlament objavio poziv za podnošenje prijedloga za partnerstvo i dodjelu bespovratnih sredstava na području medija u 2018.

Glavna uprava za komunikacije Europskog parlamenta objavila je novi poziv za podnošenje prijedloga za partnerstvo i najavila dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje komunikacijskih aktivnosti namijenjenih promicanju i boljem razumijevanju identiteta, uloge i političke naravi Europskog parlamenta u području medija  (TV, radio i online mediji), posebice u svjetlu izbora za Europski parlament koji će se održati u svibnju 2019. godine.

10.02.2018.

Hina pokrenula novi servis

Hrvatska izvještajna novinska agencija pokrenula je novi servis pod nazivom NAJAVE koji donosi pregled najvažnijih događaja iz Hrvatske i svijeta, javljaju iz Hine.

09.02.2018.

Porast čitanosti Faktografa u 2017.

Prema podacima Google Analyticsa, prvi hrvatski portal za provjeru činjenica Faktograf.hr tijekom 2017. godine imao je 307.112 korisnika ("unique users") koji su ostvarili 698.112 posjeta. Faktograf je službeno licenciran od strane International Fact Checking Networka (IFCN) pri američkom Poynter institutu kao jedan od samo 32 slična medija u svijetu koji se bave provjerom činjenične točnosti informacija.

08.02.2018.

Pet dnevnih listova upozorava da su pod sustavnim pritiskom SDP-a

Pet hrvatskih dnevnih listova - Novi list, Jutarnji list, Večernji list, Slobodna Dalmacija i Glas Istre - upozorili su u srijedu članove predsjedništva SDP-a da su u posljednja dva mjeseca izloženi "sustavnom i sve intenzivnijem pritisku SDP-a usmjerenom prema novinarima koji prate rad SDP-a, a potom prema urednicima ne bi li se utjecalo na uređivačku politiku najvećih i nautjecajnijih medijskih kuća".

07.02.2018.

Monografija o "Žutoj podmornici", osječkoj radijskoj postaji iz Domovinskog rata

Monografija o prvoj osječkoj ratnoj radio postaji u Domovinskom ratu pod nazivom “Žuta podmornica 25 godina poslije”, predstavljena je u utorak u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

07.02.2018.

Programsko vijeće ipak nije dalo pozitivno mišljenje o prijedlogu Programa rada HRT-a za 2018.

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na jučer održanoj sjednici održanoj ipak nije dalo pozitivno mišljenje na predloženi Program rada Hrvatske radiotelevizije za 2018. sukladno odredbama Zakona o HRT-u.

06.02.2018.

Otvorene prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost 2018.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) raspisala je natječaj za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost 2018. Tema ovogodišnjeg natječaja je Istina, a deset najboljih istraživačkih projekata na tu temu dobit će stipendiju u iznosu od 2000 eura, kao i dodatnih 2000 eura za troškove putovanja i istraživanja. 

05.02.2018.