Aktualno

Aktualno - vijesti

Neferović proglašen krivim zbog napada na novinara

Vedran Neferović, požeško-slavonski dožupan, na sudu u Slavonskom Brodu proglašen je krivim za tjelesni napad na novinara 2017. godine. ''Zadovoljan sam. Dosuđeno je od strane sutkinje da je poruka svima da se nasilje ne podržava, što sve češće i češće možemo vidjeti'', rekao je nakon donošenja presude napadnuti novinar Mladen Mirković.

28.01.2020.

Zastupnik Lucić ne smatra se krivim za nuđenje mita novinaru Dragi Hedlu

Saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić izjavio je u ponedjeljak na početku suđenja na osječkome Županijskom sudu da se ne smatra krivim za nuđenje mita novinaru "Telegrama" Dragi Hedlu, za što ga optužnicom tereti Uskok.

28.01.2020.

Sud u Sesvetama odbio tužbeni zahtjev HNiP-a protiv bivšeg predsjednika HND-a Saše Lekovića

Općinski sud u Sesvetama odbio je tužbeni zahtjev Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) protiv bivšeg predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića zbog priopćenja koja je potpisivao te izjava koje je davao medijima kao predsjednik HND-a kao i nekoliko postova na društvenim mrežama.

27.01.2020.

Zdravko Kedžo izabran za predsjednika Programskog vijeća HRT-a

Zdravko Kedžo izabran je u ponedjeljak većinom glasova za predsjednika Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT).Novoizabrani predsjednik poručio je kako želi da to tijelo HRT-a, unatoč ograničenja aktualnom Zakonom o HRT-u, popravi svoj položaj i ulogu unutar HRT-a te podignu kvalitetu programa. 

27.01.2020.

SNH domaćin velikog europskog sastanka o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru

U četvrtak, 30. siječnja 2020. u Hrvatskom novinarskom društvu održat će se veliki europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru.

26.01.2020.

Rada Borić: Novinarka Slobodne Dalmacije žrtva je seksualnog uznemiravanja

Koordinatorica kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i zastupnica Lijevog bloka u Skupštini grada Zagreba Rada Borić ustvrdila je, u komentaru u petak navečer, da je novinarka "Slobodne Dalmacije" Andrea Topić prilikom incidenta u Ivanbegovini bila žrtva seksualnog uznemiravanja.

25.01.2020.

Nova medalja za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Hrvatska je osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje je od 18. do 25. siječnja održano u ruskom skijaškom centru Rosa Khutor. Reporterka Nove TV Barbara štrbac uzela je brončanu medalju u kombinaciji.

25.01.2020.

HND i SNH: Odvratan napad na kolegicu Topić posljedica je šutnje političkog vrha i to nećemo prihvatiti!

"Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske najoštrije osuđuju ovaj odvratan napad na kolegicu Andreu Topić iz Slobodne Dalmacije, koja je samo radila svoj posao u interesu javnosti. Napad na nju je posljedica ozračja koje vlada u Hrvatskoj, a to je da su novinari krivi za sve. Naravno da nisu, oni samo rade svoj posao i ne prihvaćamo ovo stanje koje se događa u zemlji članici Europske unije i koja još predsjeda Vijećem Europske unije", ustvrdio je danas predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko na konferenciji za novinare održanoj u Novinarskom domu nakon brutalnog napada na novinarku Topić dok je u mjestu pokraj Imotskog obavljala svoj novinarski zadatak.

24.01.2020.

Andrea Topić: Okružili su me i nisam imala kamo

Splitska je policija uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

24.01.2020.

Zovko: Premijeru vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima?

- Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje ovaj odvratni napad na novinarsku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve, i ovaj napad je posljedica takvog razmišljanja – izjavio je u petak ujutro predsjednik HND-a Hrvoje Zovko komentirajući skandalozno ponašanje skupina muškaraca koji su u Ivanbegovini kod Imotskog – rodnom mjestu ministra zdravstva Milana Kujundžića – napali novinarku Slobodne Dalmacije dok je obavljala svoj profesionalni zadatak. 

24.01.2020.