Aktualno

Aktualno - vijesti

Informacija za nakladnike radija i televizija vezana uz programske obaveze

Vijeće za elektroničke medije, uzimajući u obzir mjere i preporuke Vlade Republike Hrvatske vezane uz suzbijanje negativnih utjecaja pandemije koronavirusa na gospodarstvo, te razumijevajući izvanredne okolnosti i položaj nakladnika radija i televizije izazvan pandemijom, nastoji olakšati njihovo djelovanje u novonastalim uvjetima, priopćili su iz Agencije za elektroničke medije. 

 

 

27.03.2020.

Zgrada HINA-e izvan upotrebe, podrška i pomoć kolega iz europskih novinskih agencija

Zgrada HINA-e na Marulićevu trgu teško je stradala u potresu te su statičari procijenili da je neupotrebljiva za daljnju upotrebu. Ravnateljica HINA-e Branka Vojvodić ističe da su najveća oštećenja na urušenom trećem i četvrtom katu te na popucalom stubištu.

27.03.2020.

COVID-19: Važna je socijalna sigurnost za sve

Podružnice EFJ-a naporno rade na zaštiti svojih članova, uključujući sve veći broj freelancera, izvjestili su iz Europske federacije novinara.

25.03.2020.

SafeJournalists: Regionalna platforma oštro osuđuje fizički napad na ekipu novina Blic

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja zastupa više od 8.200 članova, oštro osuđuje fizički napad na ekipu novina Blic u Sjevernoj Mitrovici.

 

25.03.2020.

Upozorenje o objavi komercijalnih komunikacija - svim pružateljima medijskih usluga

Upozoravaju se svi pružatelji elektroničkih medija u Republici Hrvatskoj da svoje audiovizualne komercijalne komunikacije objavljuju na način da se mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite takvim porukama ne kompromitiraju, priopćili su iz Agencije za elektroničke medije. 

24.03.2020.

Slovenija: Treći umrli od koronavirusa poznati novinar Marjan Jerman

Treća žrtva koronavirusa u Sloveniji, koji je umro u ponedjeljak, poznati je novinar Marjan Jerman, umirovljeni djelatnik Radiotelevizije Slovenija, a u karijeri je djelovao i kao ratni reporter javljajući se, među ostalim, iz Vukovara uoči njegova pada.

23.03.2020.

Statičari pregledali ZGRADU NOVINARSKOG DOMA

Statičari su danas, nakon razornog nedjeljnog potresa u Zagrebu, pregledali zgradu Novinarskog doma i ustanovili kako je u uporabnom stanju. Uputili su i preporuku da se dodatno pregledaju stubišta te savjetovali sanaciju. Budući da je sama zgrada, ali i oba stubišta, zaštićeno kulturno dobro, Hrvatsko novinarsko društvo, u čijem je zgrada vlasništvu, obratilo se i Ministarstvu kulture za moguću pomoć.

23.03.2020.

Sto deseta godina HND-a - Novinari su izgradili svoj Dom

Piše: Ivica Buljan

Zgrada Novinarskog doma srećom u ovom potresu nije imala velikih oštećenja, osim manjih na unutarnjim zidovima i stubištu. Za sada ipak, dok ne dođu statičari i ne potvrde da je zgrada sigurna, najbolje je u nju ne ulaziti, a svi stanari pronašli su alternativni smještaj. Od samog osnutka HND-a, tijekom početka dvadesetog stoljeća, među novinarima je kolala ideja o gradnji svog Novinarskog doma. 

22.03.2020.

Objavljen Priručnik za provjeru informacija iz medija

Elektronička knjiga "Priručnik za provjeru informacija iz medija: Metode i alati za analizu lažnihj vijesti, dezinformacija i ostalih online manipulacija", autora Radoslava Dejanovića, objavljena je na mrežnim stranicama Društva za zaštitu novinarskih prava (DZNAP).

21.03.2020.

Radiš u medijima ili kulturi? Podijeli s nama svoja iskustva uslijed krize uzrokovane koronavirusom!

Osim što su, kao i ostatak opće populacije, zdravstveno ugroženi koronavirusom – novinskim institucijama, a uz njih i svim ostalim medijskim radnicima te više ili manje srodnim djelatnostima u kulturi i umjetnosti, izravno je ugrožena egzistencija.

21.03.2020.