Aktualno

Aktualno - vijesti

Od danas na snazi Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), koja je danas stupila na snagu, novi je europski propis koji bi trebao bitno otežati zlouporabu osobnih podataka koje tvrtke prikupljaju o svojim korisnicima i na osnovu njih im nude svoje proizvode i usluge.

25.05.2018.

ZBF – Predstavljen roman "Vrijeme seksa u doba nevinosti" Drage Hedla

Zagreb Book Festival (ZBF) ugostio je u utorak istaknutog novinara i književnika Dragu Hedla, koji je u sklopu festivalskog programa 'Svježe i domaće' predstavio svoj novi roman "Vrijeme seksa u doba nevinosti", u kojemu u maniri autobiografske proze ispisuje intimni emotivni 'sequel' svojeg nagrađivanog romanesknog prvijenca "Donjodravske obale".

22.05.2018.

Strukovni novinari osuđuju izvještavanje portala 100posto

Zbor znanstvenih novinara i Zbor zdravstvenih novinara HND-a najoštrije osuđuju senzacionalističko izvještavanje portala 100posto, čiji je članak o Eni Šarac objavljen bez ikakvog kritičkog odmaka od tvrdnji iznesenih u tekstu, te bez relevantnog mišljenja stručnjaka, a čija oprema može potaknuti roditelje djece oboljele od karcinoma na prekid liječenja s potencijalno smrtonosnim posljedicama.

22.05.2018.

Sindikat novinara Hrvatske: Najgori poslodavci godine HRT i Večernji list

Nagradu „Krumpirko“ za najgoreg poslodavca godine dobili su Hrvatska radiotelevizija i Večernji list, a nagradu „Cvjetko“ za najboljeg poslodavca godine Kanal RI iz Rijeke, odlučili su delegati 30. Skupštine Sindikata novinara Hrvatske (SNH) u subotu, 19. svibnja 2018. u Novinarskom domu.

21.05.2018.

HND najoštrije osuđuje prijetnje novinaru Ivanu Žadi i portalu Virovitica.net

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje prijetnje i uvrede kojima su posljednjih mjeseci na društvenim mrežama i od strane lokalnih moćnika izloženi slobodni novinar Ivan Žada i portal Virovitica.net.

19.05.2018.

Petrović: Uredbom o zaštiti osobnih podataka žele se postaviti jasna pravila

Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka žele se postaviti jasna pravila tko, kako , kada i zašto smije prikupljati naše podatke, koliko dugo ih smije čuvati i što će s njima raditi, istaknuo je na konferenciji za novinare u Novinarskom domu predsjednik Instituta za za zaštitu osobnih podataka (IZOP) Zorislav Antun Petrović.

18.05.2018.

HND osuđuje dovođenje u vezu informacija objavljenih na portalu Index s navodnim aktivnostima ruskih hakera

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje olako i neodgovorno dovođenje u vezu informacija objavljenih na internetskom portalu Index s navodnim aktivnostima ruskih hakera.

17.05.2018.

Ogranak HND-a Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije protiv ostavke Lekovića

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Virovitičko-podravske županije odbija prihvatiti ostavku predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića i poziva ostale ogranke i zborove HND-a da se izjasne protiv prihvaćanja njegove ostavke i omoguće Saši Lekoviću daljnji rad na čelu HND-a u interesu novinarske profesije i svih članova Hrvatskog novinarskog društva.

17.05.2018.

Vladimiru Daněku uz 95. rođendan

Početkom lipnja proslavit će 95. rođendan daruvarski umirovljeni novinar Vladimir Daněk, najstariji član Hrvatskog novinarskog društva. 

17.05.2018.

Akteri u svjetskom babilonu nejednakih

Knjiga „Nejednaki“ novinarke Ivane Dragičević, nije znanstvena, ekonomska, psihološka ili politološka analiza. Nema romantičarskih iluzija da će svijetom poteći med i mlijeko ako kakva nadnaravna sila do jutra riješi „nejednakost“ ili globalna policija pohapsi stvarne i imaginarne „krivce“ za svjetske nepravde. Ona je možda malo osobno svjedočanstvo o jednom vremenu, stoji u uvodniku ove vrijedne knjige Ivane Dragičević, novinarke koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja.

16.05.2018.