Aktualno

Aktualno - vijesti

SNH domaćin velikog europskog sastanka o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru

U četvrtak, 30. siječnja 2020. u Hrvatskom novinarskom društvu održat će se veliki europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru.

26.01.2020.

Rada Borić: Novinarka Slobodne Dalmacije žrtva je seksualnog uznemiravanja

Koordinatorica kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i zastupnica Lijevog bloka u Skupštini grada Zagreba Rada Borić ustvrdila je, u komentaru u petak navečer, da je novinarka "Slobodne Dalmacije" Andrea Topić prilikom incidenta u Ivanbegovini bila žrtva seksualnog uznemiravanja.

25.01.2020.

Nova medalja za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Hrvatska je osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje je od 18. do 25. siječnja održano u ruskom skijaškom centru Rosa Khutor. Reporterka Nove TV Barbara Štrbac uzela je brončanu medalju u kombinaciji.

25.01.2020.

HND i SNH: Odvratan napad na kolegicu Topić posljedica je šutnje političkog vrha i to nećemo prihvatiti!

"Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske najoštrije osuđuju ovaj odvratan napad na kolegicu Andreu Topić iz Slobodne Dalmacije, koja je samo radila svoj posao u interesu javnosti. Napad na nju je posljedica ozračja koje vlada u Hrvatskoj, a to je da su novinari krivi za sve. Naravno da nisu, oni samo rade svoj posao i ne prihvaćamo ovo stanje koje se događa u zemlji članici Europske unije i koja još predsjeda Vijećem Europske unije", ustvrdio je danas predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko na konferenciji za novinare održanoj u Novinarskom domu nakon brutalnog napada na novinarku Topić dok je u mjestu pokraj Imotskog obavljala svoj novinarski zadatak.

24.01.2020.

Andrea Topić: Okružili su me i nisam imala kamo

Splitska je policija uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

24.01.2020.

Zovko: Premijeru vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima?

- Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje ovaj odvratni napad na novinarsku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve, i ovaj napad je posljedica takvog razmišljanja – izjavio je u petak ujutro predsjednik HND-a Hrvoje Zovko komentirajući skandalozno ponašanje skupina muškaraca koji su u Ivanbegovini kod Imotskog – rodnom mjestu ministra zdravstva Milana Kujundžića – napali novinarku Slobodne Dalmacije dok je obavljala svoj profesionalni zadatak. 

24.01.2020.

HSLS oštro osudio napad na novinarku

HSLS je u petak najoštrije osudio incident u kojem je novinarka Slobodne Dalmacije na 'najprizemniji način onemogućena u obavljanju svog posla', u stranci smatraju da ministar Kujundžić treba podnijeti ostavku, no kako će prvo prepustiti koalicijskom partneru da se izjasni o njegovoj političkoj sudbini.

24.01.2020.

Akcija za budućnost novinske fotografije

Sindikat novinara Hrvatske i Zbor fotoreportera HND-a pozivaju vas da se 25. siječnja uključite u akciju na društvenim mrežama kojom se borimo za budućnost novinske fotografije! Cilj kampanje je ponovo skrenuti pozornost na važnost novinske fotografije, ali i osnažiti fotoreportere u Hrvatskoj da se izbore i za svoja prava. 

 

24.01.2020.

HND odbio doći na novinarski domjenak zagrebačkoga gradonačelnika iz solidarnosti prema kolegicama i kolegama

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijem za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već je dulje vrijeme krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene.

22.01.2020.

Saborski odbor za medije prihvatio izvješća Agencije i Vijeća za elektroničke medije, HRT-a i Hine

Saborski Odbor za medije prihvatio je izvješća o radu Agencije i Vijeća za elektroničke medije (AEM i VEM) za 2018., Programskog vijeća HRT-a za 2017., poslovanju HRT-a za 2018. te izvješće Upravnog vijeća Hine za 2018. koja je istaknuta kao javni servis pouzdanih vijesti i stabilnog poslovanja.

22.01.2020.