Aktualno

Aktualno - vijesti

Društvo novinara Slovenije osudilo zastrašivanje predsjednika HND-a Hrvoja Zovka

Društvo novinara Slovenije osudilo je ponašanje vodstva Hrvatske radiotelevizije (HRT), koje je započelo postupak otkazivanja ugovora o radu novinara i urednika HRT-a te predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka.

20.09.2018.

Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora uputilo pismo podrške Zovku

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), sa sjedištem u Vukovaru, uputilo je HRT-u pismo podrške Hrvoju Zovku u kojem se zalažu za obustavljanje postupka o izvanrednom otkazu. Oni u svom pismu navode dosadašnju uspješnu suradnju sa Zovkom te mu zahvaljuju na nizu dokumentarnih filmova i snimljenih priloga o Vukovaru tijekom Domovinskog rata. 

20.09.2018.

Sutra počinje suđenje napadaču na zadarskog novinara Hrvoja Bajla

Na Općinskom sudu u Zadru sutra počinje suđenje bivšem nogometašu Jakovu Suraću, optuženom za premlaćivanje zadarskog novinara Hrvoja Bajla. Za djela koja se Suraću stavljaju na teret može biti izrečena kazna zatvora od jedne do pet godina zatvora. 

18.09.2018.

U čast Franji Fuisu biciklima od Virovitice do Fažane

Ususret četvrtom Fra Ma Fu festivalu koji se od 20. - 23. rujna održava u Fažani i na Brijunima, četvero biciklista krenulo je jučer iz Virovitice, rodnog grada Franje Martina Fuisa, na više od 400 kilometara dug put do Fažane.  

18.09.2018.

Predstavljen Parlametar - web alat za lakše praćenje saborskog rada

U Hrvatskom saboru predstavljen je Parlametar. hr, web alat koji bi javnosti trebao olakšati praćenje rada pojedinog zastupnika, Kluba zastupnika i čitavog Sabora, "lansirali" su ga GONG i slovenski institut Danas je novi dan, rečeno je na konferenciji za novinare Mostove zastupnice Ines Strenja Linić, koja je podržala traj projekt i zahvaljujući kojoj je, rečeno je, predstavljen u Saboru.

17.09.2018.

Programsko vijeće primilo na znanje izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2017.

Programsko vijeće HRT-a primilo je na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2017. nakon što za davanje negativnog ili pozitivnog mišljenja o tom izvješću nije bilo dovoljno glasova članova Programskog vijeća.

17.09.2018.

DZNAP: Direktiva o autorskim pravima radi za novinare, a ne protiv njih

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) pozdravlja usvajanje prijedloga direktive o autorskim pravima na digitalnom tržištu od strane Europskog parlamenta, a posebno pozdravljamo dio prijedloga koji definira da bi buduće naknade trebale biti pošteno podijeljene između autora i izdavača.

13.09.2018.

Objavljen program 4. Fra Ma Fu festivala

Objavljen je program četvrtog izdanja Fra Ma Fu festivala koji se od 20. do 23. rujna održava u Fažani i na Brijunima. 

13.09.2018.

Smjene na HRT-u: Drago Ćosić dobio otkaz, razriješeni ravnatelji produkcije Barišić i tehnologije Bonačić Krešić

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju ravnatelja Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, a u četvrtak popodne odvjetnik Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu.

13.09.2018.

Ogranak HND na HTV-u protiv manipulacija i neodgovornog ponašanja privilegirane manjine

Mi, novinari i ostali zaposlenici, članovi Ogranka Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u, ograđujemo se od svih afera koje u posljednje vrijeme potresaju našu kuću, poput posljednje vezane za pokušaj preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., ali i sadržaja, načina izbora i iznosa plaćenog za projekt „Je li moglo drugačije“.

11.09.2018.