Aktualno

Aktualno - vijesti

Pet medalja hrvatskih novinara na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Pet medalja osvojili su hrvatski novinari na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje je održano u francuskom skijaškom centru Val D'Arly.

01.04.2019.

Gong traži da se uredi izborna promidžba na društvenim mrežama

Gong je u ponedjeljak ponovo apelirao na ministra financija Zdravka Marića i Državno izborno povjerenstvo (DIP) da propišu obavezu izvještavanja o izbornoj promidžbi na društvenim mrežama tijekom europarlamentarnih izbora.

01.04.2019.

Dani medijske pismenosti: U fokusu poštovanje u medijima i prepoznavanje lažnih vijesti

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i kulture Nina Obuljen Koržinek, predstavnici UNICEF-a i Agencije za elektroničke medije u ponedjeljak su predstavili druge Dane medijske pismenosti koji će se održati od 8. do 12. travnja i kojima će u fokusu biti kritičko promišljanje, poštovanje u medijima i prepoznavanje lažnih vijesti.

01.04.2019.

Za HND-ove novinarske nagrade ove godine kandidirano 102 novinara i novinarki

Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 2018. godinu, koje će se dodijeliti na svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu 3. svibnja u povodu Svjetskog dana slobode medija, ove je godine prijavljeno 102 novinara i novinarki.

31.03.2019.

U HND-ovu ogranku Sisačko-moslavačke županije dodijeljene nagrade i priznanja

Ogranak Hrvatskog Novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije u petak je u sisačkom hotelu Panonija organizirao tradicionalni Novinarski bal na kojem su nagrađeni najuspješniji kolege i kolegice.

31.03.2019.

Natječaj za novinarsku nagradu “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) u suradnji s glavnim partnerom, tvrtkom SAP, i ove godine nastavlja s izborom najboljih novinarskih i uredničkih radova iz područja ICT novinarstva. Prijave za nagradu “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“ otvorene su početkom ožujka, a traju do 15. travnja ove godine.

29.03.2019.

Potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Hine

Sindikat i Uprava Hine u četvrtak su potpisali novi kolektivni ugovor kojim su u iduće četiri godine učvršćena materijalna prava za oko 120 zaposlenika Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina).

28.03.2019.

Godišnjica smrti Tonija Hnojčika obilježena početkom rada na arhivi njegovih fotografija

Na današnji dan umro je Toni Hnojčik, jedan od najproduktivnijih hrvatskih fotoreportera, koji je iza sebe ostavio ogroman stvaralački opus. Toni je bio profesionalac kojega nisu zanimale povlastice, slava i nagrade, on je radio i stvarao iz potrebe kao i svaki istinski umjetnik i čovjek koji voli to što radi. Poslu nikada nije pristupao rutinski da se nešto odradi, nego je davao cijeloga sebe.

28.03.2019.

HND osuđuje pokušaj onemogućavanja rada sisačkim novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo, Ogranak sisačko-moslavačke županije, najoštrije osuđuje pokušaj zaštitara na Gradskoj tržnici Sisak da spriječi novinarku portala Mirovina.hr u obavljanju novinarskog zadatka. Kolegica Grgurić na javnom je prostoru Gradske tržnice, na kojemu ne postoji zabrana snimanja i fotografiranja, radila reportažu o dodjeli uskrsnica za sisačke umirovljenike kada joj je prišao zaštitar i pokušao joj zabraniti fotografiranje - čime je grubo narušio zakonima i Ustavom zajamčena prava Jasmine Grgurić kao novinarke i slobodne građanke Republike Hrvatske. 

27.03.2019.

Internet koriste svi i glavni je izvor informacija

Većini hrvatskih građana internet je glavni izvor informacija, koriste ga gotovo svi, a i najviše ga odabiru kao medij kojemu najviše vjeruju, čak dvostruko više nego televiziju, pokazuje uz ostalo istraživanje o medijskim navikama Hrvatska u 2019. agencije Ipsos u suradnji s dnevnikom 24sata.

26.03.2019.