Aktualno

Aktualno - vijesti

DIP: Izborni troškovi oglašavanja na društvenim mrežama moraju se iskazati

Iako se društvene mreže ne smatraju medijima i ne postoji zakonska osnova da izborni sudionici troškove oglašavanja na njima posebno iskazuju u izvješću o medijskom oglašavanju, troškovi oglašavanja putem društvenih mreža moraju biti iskazani u Izvješću o troškovima (rashodima) izborne promidžbe, poručilo je u utorak Državno izborno povjerenstvo (DIP).

02.04.2019.

Napustio nas je veliki fotoreporter Hrvoje Polan

Iznenada nas je, u 48. godini, napustio fotoreporter Hrvoje Polan. Gotovo tri desetljeća Hrvoje se bavio news i dokumentarnom fotografijom. Radio je za brojne novine i agencije, od Feral Tribunea do Reutersa, a zadnjih desetak godina za Agence France Presse. Posljednjih godina bio je freelancer. Objavljivao je u svim vodećim svjetskim medijima (IHT, The Guardian, Newsweek, Time…).

 

01.04.2019.

Pet medalja hrvatskih novinara na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Pet medalja osvojili su hrvatski novinari na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje je održano u francuskom skijaškom centru Val D'Arly.

01.04.2019.

Gong traži da se uredi izborna promidžba na društvenim mrežama

Gong je u ponedjeljak ponovo apelirao na ministra financija Zdravka Marića i Državno izborno povjerenstvo (DIP) da propišu obavezu izvještavanja o izbornoj promidžbi na društvenim mrežama tijekom europarlamentarnih izbora.

01.04.2019.

Dani medijske pismenosti: U fokusu poštovanje u medijima i prepoznavanje lažnih vijesti

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i kulture Nina Obuljen Koržinek, predstavnici UNICEF-a i Agencije za elektroničke medije u ponedjeljak su predstavili druge Dane medijske pismenosti koji će se održati od 8. do 12. travnja i kojima će u fokusu biti kritičko promišljanje, poštovanje u medijima i prepoznavanje lažnih vijesti.

01.04.2019.

Za HND-ove novinarske nagrade ove godine kandidirano 102 novinara i novinarki

Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 2018. godinu, koje će se dodijeliti na svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu 3. svibnja u povodu Svjetskog dana slobode medija, ove je godine prijavljeno 102 novinara i novinarki.

31.03.2019.

U HND-ovu ogranku Sisačko-moslavačke županije dodijeljene nagrade i priznanja

Ogranak Hrvatskog Novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije u petak je u sisačkom hotelu Panonija organizirao tradicionalni Novinarski bal na kojem su nagrađeni najuspješniji kolege i kolegice.

31.03.2019.

Natječaj za novinarsku nagradu “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) u suradnji s glavnim partnerom, tvrtkom SAP, i ove godine nastavlja s izborom najboljih novinarskih i uredničkih radova iz područja ICT novinarstva. Prijave za nagradu “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“ otvorene su početkom ožujka, a traju do 15. travnja ove godine.

29.03.2019.

Potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Hine

Sindikat i Uprava Hine u četvrtak su potpisali novi kolektivni ugovor kojim su u iduće četiri godine učvršćena materijalna prava za oko 120 zaposlenika Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina).

28.03.2019.

Godišnjica smrti Tonija Hnojčika obilježena početkom rada na arhivi njegovih fotografija

Na današnji dan umro je Toni Hnojčik, jedan od najproduktivnijih hrvatskih fotoreportera, koji je iza sebe ostavio ogroman stvaralački opus. Toni je bio profesionalac kojega nisu zanimale povlastice, slava i nagrade, on je radio i stvarao iz potrebe kao i svaki istinski umjetnik i čovjek koji voli to što radi. Poslu nikada nije pristupao rutinski da se nešto odradi, nego je davao cijeloga sebe.

28.03.2019.