Aktualno

Aktualno - vijesti

Vlada: Konferencije za medije unutar zgrade Vlade

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se, obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, održavati unutar zgrade Vlade, priopćila je u utorak Vlada RH. S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Markovu trgu, a policijski službenici obavljaju preglede osoba i predmeta na kontrolnim točkama.

13.10.2020.

HND i SNH Vladi: Omogućite novinarima pristup institucijama

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) krajnje su zabrinuti zbog najave potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da će zbog jučerašnjeg tragičnog događaja pred zgradom Vlade RH u Zagrebu u kojem je ranjen policajac biti uvedene stožere mjere osiguranja na Trgu sv. Marka, a koje podrazumijevaju i onemogućavanje pristupa novinarkama i novinarima, odnosno nesmetanog obavljanja njihova posla.

13.10.2020.

Gong: Božinovićeva najava opasna za demokraciju

Gong je u utorak poručio da je najava ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića prema kojoj novinari više neće moći na Markovom trgu prilaziti ministrima po izjave "izuzetno opasna za demokraciju" te apelira da se novinari zaštite, a ne da im se tamo zabrani rad.

13.10.2020.

Natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2020. godinu.

09.10.2020.

HRT i RTV Herceg Bosne potpisali Ugovor o suradnji

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić i ravnatelj RTV Herceg Bosne Stipo Galić potpisali su u četvrtak na Prisavlju ugovor o suradnji i nabavi radijskih i televizijskih programskih sadržaja između tih medijskih kuća.

08.10.2020.

HND: Pozivamo predsjednika Milanovića da prestane prozivati novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva predsjednika Republike Zorana Milanovića da prestane prozivati medije i novinare, što zadnjih dana intenzivno čini putem objava na Facebooku.

07.10.2020.

Reporter Jutarnjeg lista Mario Pušić dobitnik je nagrade za najbolju reportažu u 2019. godini

Reporter Jutarnjeg lista Mario Pušić dobitnik je nagrade za najbolju reportažu u 2019. godini, a priznanje mu je ekipa Fra Ma Fu festivala dodijelila u daruvarskom Dvorcu Janković, na drugi i završni dan sada već tradicionalnog okupljanja posvećenog kraljici novinarskih formi, reportaži.

04.10.2020.

Otvaranje šestog Fra Ma Fu festivala u znaku knjiga

Otvaranje šestog izdanja Fra Ma Fu festivala u daruvarskom Dvorcu Janković obilježila su dva zapažena prvijenca, novinari multitalenti, performeri, strpaši i romanopisci, svi po tri u jedan. Novinarka, poslovna komentatorica i spisateljica Dragana Radusinović Tafra predstavila je kolegama novinarima svoj roman Tajkunova kći o ljubavi i ortačkom kapitalizmu, uvršten među top-10 po izboru Večernjeg lista, a stripaš, performer i glazbenik Žarko Jovanovski stigao je na Fra Ma Fu festival s tek objavljenim romanom Pizzeria Europa, ovjenčanim Nagradom VBZ-a za najbolji roman.

03.10.2020.

Tribina: COVID kriza dovela u nepovoljan položaj sve koji rade u medijskoj industriji

Covid-kriza pokazala je iznimnu važnost medija i odgovornog novinarstva, no sada se sa sve prisutnijim njezinim politiziranjem nastavlja pritisak na novinare i ograničavanje medijskih sloboda, istaknuto je u petak na forumu ''Covid- kriza: Koliko slobode su nam uzeli?''

02.10.2020.

Sabor: Raspravljen prijedlog izmjena Statuta Hine

Zastupnici Hrvatskog sabora raspravili su u petak prijedlog izmjena Statuta Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) kojom će se nacionalnoj novinskoj agenciji omogućiti snimanje iz zraka bespilotnom letjelicom (dron).

02.10.2020.