Aktualno

Aktualno - vijesti

Obuljen Koržinek: Suzdržati se retorike koja potiče na nasilje

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je u ponedjeljak da će novi zakon o elektroničkim medijima preciznije definirati uredničku odgovornost za sve što se objavljuje na portalima te da je dužnost svih u javnom prostoru promovirati tolerantan način komunikacije.

19.10.2020.

HND o napadu na ekipu N1 Televizije: Kad šute institucije, progovara ulica!

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje sinoćnji divljački napad na novinarsku ekipu N1 Televizije i profesoricu Alemku Markotić. HND je krajnje zabrinut zbog sve učestalijih nasrtaja na kolegice i kolege novinare te poziva odgovorne na činjenje kako bi se društvena klima u kojoj ih se nekažnjeno vrijeđa i napada napokon promijenila.

15.10.2020.

Martinčević najavila hitnu sjednicu Odbora za medije zbog govora mržnje

Predsjednica Odbora za medije Natalija Martinčević najavila je u četvrtak da će zbog govora mržnje u medijskom prostoru i zastrašujućim porukama na društvenim mrežama nakon pucnjave na Markovu trgu sazvati izvanrednu sjednicu te zatražiti sastanak s ministricom medija.

15.10.2020.

HLK osudio prostačke napade na liječnike i novinare

Hrvatska liječnička komora (HLK) oštro je osudila u četvrtak agresivne i prostačke napade na profesoricu Alemku Markotić i novinarku N1 televizije Mateu Dominiković i TV ekipu, kao i verbalne napade na ministra zdravstva Vilija Beroša i novinarsku ekipu RTL televizije.

15.10.2020.

Iz Vlade osudili napad na ekipu N1 Televizije i Alemku Markotić

Glasnogovornik Vlade RH je u objavi na Twitteru osudio napad na našu ekipu i Alemku Markotić te Vilija Beroša i ekipa RTL-a Danas. "Osuđujemo sramotan i primitivan nasrtaj te prijetnje gospođi Alemki Markotić i televizijskoj ekipi N1 Televizije, kao i verbalni napad na ministra Vilija Beroša uoči javljanja za RTL Danas. Gospođa Markotić i gospodin Capak nedavno su zaprimili prijetnje, čime se bave i nadležna tijela.

14.10.2020.

Napad na novinarsku ekipu N1 televizije i Alemku Markotić

Gošća večerašnjeg Dnevnika N1 televizije bila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić koja je s reporterkom Mateom Dominiković razgovarala o velikom rastu novozaraženih u Hrvatskoj. No, netom prije javljanja uživo u Dnevnik N1, ekipu i profesoricu Markotić verbalno je napao mladi par.

14.10.2020.

Vlada: Konferencije za medije unutar zgrade Vlade

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se, obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, održavati unutar zgrade Vlade, priopćila je u utorak Vlada RH. S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Markovu trgu, a policijski službenici obavljaju preglede osoba i predmeta na kontrolnim točkama.

13.10.2020.

HND i SNH Vladi: Omogućite novinarima pristup institucijama

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) krajnje su zabrinuti zbog najave potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da će zbog jučerašnjeg tragičnog događaja pred zgradom Vlade RH u Zagrebu u kojem je ranjen policajac biti uvedene stožere mjere osiguranja na Trgu sv. Marka, a koje podrazumijevaju i onemogućavanje pristupa novinarkama i novinarima, odnosno nesmetanog obavljanja njihova posla.

13.10.2020.

Gong: Božinovićeva najava opasna za demokraciju

Gong je u utorak poručio da je najava ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića prema kojoj novinari više neće moći na Markovom trgu prilaziti ministrima po izjave "izuzetno opasna za demokraciju" te apelira da se novinari zaštite, a ne da im se tamo zabrani rad.

13.10.2020.

Natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2020. godinu.

09.10.2020.