Aktualno

Aktualno - vijesti

Otvoreno pismo Agenciji za elektroničke medije

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva uputio je otvoreno pismo Agenciji za elektroničke medije u kojem upozorava da se u dijelu medija provodi zloupotreba javnih sredstava koje je Agencija dodijelila na ime poticanja pluralizma elektroničkih medija.

05.12.2016.

HND osuđuje fizički napad na Nenada Piskača, kolumnista portala hkv.hr

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje verbalni a potom i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskog književnika i kolumnista web portala Hrvatskog kulturnog vijeća (HKV).

 

05.12.2016.

Burić novi v.d. ravnatelja programa HRT-a, Miočić njegov pomoćnik

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić.

05.12.2016.

Regionalna konferencija „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“

U utorak 6. prosinca Nezavisno udruženje novinara Srbije, u suradnji s pet udruženja iz regije, otvara dvodnevnu regionalnu konferenciju tijekom koje će biti predstavljeni rezultati istraživanja o razini medijskih sloboda i sigurnosti novinara na prostoru Zapadnog Balkana. Komparativna analiza će dati odgovore na pitanja kakvo je stanje u zemljama regije kad su u pitanju pravna zaštita medija i novinarskih sloboda, položaj novinara u redakciji, profesionalna etika i razina cenzure, kao i sigurnost novinara i nekažnjavanje napada na njih.

02.12.2016.

Raspisan natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a, prijave do 15. siječnja

Nadzorni odbor (NO) HRT-a raspisao je natječaj za novog glavnog ravnatelja koji je otvoren do 15. siječnja, a odluka NO-a s elektronske sjednice održane početkom tjedna stupila je na snagu objavom u Narodnim novinama 30. studenoga.

02.12.2016.

Pavić: Hanžeković je preuzeo EPH ne ispunivši svoje obaveze

Bivši većinski vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Ninoslav Pavić u četvrtak je gostujući na televiziji N1 optužio Marijana Hanžekovića, sadašnjeg vlasnika te medijske kompanije preimenovane u Hanza Medija, za 'iskorištavanje prilike' u preuzimanju EPH zbog čega na sudu zbog prevare i izmakle dobiti od Hanžekovića traži isplatu 260,7 milijuna kuna.

02.12.2016.

Uhićen muškarac koji je slao prijeteće SMS-ove predsjedniku HND-a Saši Lekoviću

Zbog slanja prijetećih sms poruka predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću uhićen je i pritvoren 73-godišnji Ivan Goluban, potvrđeno je Hini u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu.

29.11.2016.

Direktor tvrtke Dnevno d.o.o Michael Ljubas predložio otvaranje predstečajnog postupka

Trgovački sud u Zagrebu objavio je prijedlog Michaela Ljubasa, vlasnika i direktora tvrtke Portal dnevno d.o.o - nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, za otvaranjem predstečajnog postupka zbog 'prijeteće nesposobnosti za plaćanje' i utvrđenog duga od čak 7,69 milijuna kuna.

28.11.2016.

Tematska sjednica Odbora za medije: Napadi na novinare ohrabreni, umjesto sankcionirani

Saborski odbor za medije održao je tematsku sjednicu o prijetnjama i napadima na novinare na kojoj je zaključeno da je nužno osigurati političku i pravnu podršku za iskorjenjivanje nasilja prema novinarima, ali na kojoj je dio članova Odbora iznio stav da dio odgovornosti za napade snose sami novinari.

26.11.2016.

Leković: Krajnje je vrijeme da se prijetnje i napadi na novinare shvate ozbiljno

Bilo je krajnje vrijeme da se u parlamentu razgovara o prijetnjama i napadima na novinare. Alarmantna je činjenica da se to događa tek sada, pet godina nakon što je HND priredio Bijelu knjigu o prijetnjama i napadima na novinare od 2000. do 2011. godine te nakon što praktično niti jedan slučaj nije do kraja riješen, kazao je Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva na tematskoj sjednici saborskog Odbora za medije o prijetnjama novinarima i ugrožavanju slobode medija.

 

25.11.2016.