Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT utvrđuje odgovornost zbog neprimjerenog komentara u TV kalendaru o ubojstvu Aleksandre Zec

Hrvatska radiotelevizija oglasila se priopćenjem zbog neprimjerenih tvrdnji o ubojstvu Aleksandre Zec iznesenih u srijedu u emisiji TV kalendar, u kojem se ističe da je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković zatražio odmah, nakon njezina prvoga emitiranja, očitovanje rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije Vladimira Brnardića.

08.12.2016.

Odbor za medije: Javni poziv za pet članova Programskog vijeća HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije utvrdio je u srijedu tekst javnog poziva za izbor pet članova Programskog vijeća HRT-a, s obzirom da je petorici članova u listopadu istekao četverogodišnji mandat.

07.12.2016.

Markota najavio HRT kao "partnera svim građanima i javnosti"

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak prihvatilo je prijedlog Programa rada HRT-a za 2017. koji je predstavio v.d. glavnog ravnatelja Blago Markota istaknuvši pritom da će javna radiotelevizija "postati partner svim građanima i javnosti u Hrvatskoj".

06.12.2016.

Regionalna konferencija „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“: Nasilje i fizički napadi na novinare u porastu

Broj napada na novinare u porastu je u posljednjih nekoliko godina, a posebno brine porast fizičkih napada i nasilja nad novinarima, upozoreno je na otvaranju dvodnevne konferencije „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“.

06.12.2016.

Urednica HTV 2 Jasna Burić zatražila razrješenje

Vršiteljica dužnosti glavnog urednika Drugog programa HTV-a Jasna Burić uputila je u ponedjeljak zahtjev da je se razriješi s tog rukovodećega mjesta "koje je u hijerarhijskoj liniji odlučivanja" novoimenovanog ravnatelja programa HRT-a, njezinog supruga Božidara Domagoja Burića, priopćeno je s HRT-a.

05.12.2016.

Otvoreno pismo Agenciji za elektroničke medije

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva uputio je otvoreno pismo Agenciji za elektroničke medije u kojem upozorava da se u dijelu medija provodi zloupotreba javnih sredstava koje je Agencija dodijelila na ime poticanja pluralizma elektroničkih medija.

05.12.2016.

HND osuđuje fizički napad na Nenada Piskača, kolumnista portala hkv.hr

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje verbalni a potom i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskog književnika i kolumnista web portala Hrvatskog kulturnog vijeća (HKV).

 

05.12.2016.

Burić novi v.d. ravnatelja programa HRT-a, Miočić njegov pomoćnik

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić.

05.12.2016.

Regionalna konferencija „Sloboda medija i sigurnost novinara na zapadnom Balkanu“

U utorak 6. prosinca Nezavisno udruženje novinara Srbije, u suradnji s pet udruženja iz regije, otvara dvodnevnu regionalnu konferenciju tijekom koje će biti predstavljeni rezultati istraživanja o razini medijskih sloboda i sigurnosti novinara na prostoru Zapadnog Balkana. Komparativna analiza će dati odgovore na pitanja kakvo je stanje u zemljama regije kad su u pitanju pravna zaštita medija i novinarskih sloboda, položaj novinara u redakciji, profesionalna etika i razina cenzure, kao i sigurnost novinara i nekažnjavanje napada na njih.

02.12.2016.

Raspisan natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a, prijave do 15. siječnja

Nadzorni odbor (NO) HRT-a raspisao je natječaj za novog glavnog ravnatelja koji je otvoren do 15. siječnja, a odluka NO-a s elektronske sjednice održane početkom tjedna stupila je na snagu objavom u Narodnim novinama 30. studenoga.

02.12.2016.