Aktualno

Aktualno - vijesti

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2018. godini

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

05.12.2018.

Javna rasprava o nacrtu Kodeksa za senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu

Članovi i članice HND-a pozvani su da daju svoj doprinos u izradi nacrta Kodeksa s ciljem zajedničke izrade što kvalitetnijih smjernica za senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu.

05.12.2018.

Na Dan ljudskih prava skup "Govor mržnje u javnom prostoru"

U povodu obilježavanja 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava – te ujedno i 70. obljetnice proglašenja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a, Vladin ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u ponedjeljak, 10. prosinca, organizira javni skup "Govor mržnje u javnom prostoru".

 

04.12.2018.

Protega i Sladonja oslobođeni za nezakonita odobravanja kredita medijskim kućama

Zagrebački Županijski sud u utorak je nepravomoćno oslobodio bivšeg čelnika Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu i njegova suradnika Ivana Sladonju optužbi za nezakonito odobravanje 16 milijuna kuna kredita Elektronskom medijskom centru iz Zagreba i istarskom dnevniku Glas Istre.

04.12.2018.

Radionica "Stereotipi i predrasude o osobama s invaliditetom u hrvatskim medijima"

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u petak, 7. prosinca, upriličuje radionicu za predstavnike medija na temu medijskog izvještavanja o osobama s invaliditetom na temu "Stereotipi i predrasude o osobama s invaliditetom u hrvatskim medijima".

03.12.2018.

Nagrada za istraživačko novinarstvo od ove godine nosi ime Jasne Babić

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva danas je odlučio da se Nagrada za istraživačko novinarstvo nazove imenom novinarke Jasne Babić, koja je preminula 2017. godine od posljedica teške bolesti.

03.12.2018.

Predsjednik Hrvatskoga sabora uputio sućut obitelji Vukov Colić

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog novinara, urednika i diplomata Dražena Vukova Colića.

03.12.2018.

Radionica „Intelektualno vlasništvo u novinarstvu“

U Klubu Novinarskog doma 7. prosinca 2018. u 12:00 sati održat će se besplatna interaktivna radionica „Intelektualno vlasništvo u novinarstvu“ za članove Hrvatskog novinarskog društva.

30.11.2018.

DZNAP će štititi i kolektivna prava fotoreportera

Na 10. skupštini Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) prihvaćene su predložene izmjene Statuta, a sudionici Skupštine obaviješteni su o sadržaju licence koju je društvu dodijelio Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV).

30.11.2018.

HRT vratio Hrvoja Zovka na posao i odmah ga suspendirao

Dva mjeseca nakon što je dobio izvanredni otkaz, zbog čega je podigao tužbu, Hrvoje Zovko, HTV-ov urednik, ujedno i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, vraćen je na HRT, ali odmah i suspendiran.

28.11.2018.