Aktualno

Aktualno - vijesti

Nova runda tužbi HRT-a protiv medija

Da Hrvatska radiotelevizija (HRT) ne staje s trošenjem javnog novca, odnosno novca svojih pretplatnika, na brojne tužbe protiv novinara i medija koji propituju rad i poslovanje javnog radiotelevizijskog servisa, svjedoče i najnoviji slučajevi.

30.01.2019.

U Noći muzeja i Digitalna Zagorka

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke priključuje se manifestaciji Noć muzeja, u petak, 1. veljače, kada će od 18 do 22 sata posjetiteljima predstaviti svoju digitalnu zbirku, koja uključuje časopise „Ženski list“ i „Hrvatica“, u kojima je Zagorka radila kao urednica i objavljivala svoje tekstove.

30.01.2019.

test

test

30.01.2019.

HRT i Hrvatska udruga radijskih nakladnika potpisali sporazum o razmjeni programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURIN) potpisali su u utorak sporazum o suradnji kojim se uređuje ustupanje emisija informativnog programa Hrvatskog radija lokalnim radijskim postajama, članicama HURIN-a, kao i ustupanje njihovih vijesti Hrvatskom radiju.

30.01.2019.

Novogodišnji prijem za novinare gradonačelnika Bandića i predsjednika Skupštine Mikulića

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić priredili su u ponedjeljak navečer u palači Dverce novogodišnji prijem za novinare, na kojem su im zahvalili na profesionalnom i objektivnom informiranju te im poželjeli još bolju suradnju u 2019.

29.01.2019.

Revizija: Novinarstvo u sudnici

Je li novinarstvo u Hrvatskoj pod novim valom pritiska i jesu li sudske presude, izrečene u posljednje vrijeme, novi vid pritiska na slobodu novinarstva u toj zemlji, tema je emisije Revizija Al Jazeere Balkans autora Roberta Zubera. 

29.01.2019.

HND najoštrije osuđuje teški verbalni napad Živog zida na novinarku Željku Godeč

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje teški verbalni napad stranke Živi zid na novinarku Jutarnjeg lista Željku Godeč, objavljen na Facebook stranici te stranke. Objava Živog zida i komentari ispod nje predstavljaju poziv na linč novinarke zbog njezinog novinarskog rada.

27.01.2019.

Novinarske udruge u Srbiji traže više poštovanja dužnosnika i vlasti prema novinarima

Neovisne udruge novinara Srbije (NUNS) i Vojvodine (NDNV) osudile su nove slučajeve „bahatog odnosa državnih dužnosnika“ prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije, te upozorile na pritiske i omalovažavanja novinara u zadnje dvije godine.

26.01.2019.

Kongres AIPS-a: Značajna uloga novinara u promicanju olimpijskih vrijedosti

U Lausannei je održan Svjetski kongres AIPS-a - medjunarodnog udruženja sportskih novinara na kojem je sudjelovalo gotovo 200 predstavnika iz 97 zemalja.

 

25.01.2019.

HND osuđuje sramotan ispad izbornika Červara

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje uvrede izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara upućene novinaru Jutarnjeg lista Draženu Krušelju, kojeg je jučer verbalno napao u programu RTL televizije nakon utakmice s Francuskom.

 

24.01.2019.