Aktualno

Aktualno - regija i svijet

Otac Melanije Trump došao u Sloveniju, tužio je tamošnje novinare

PRVI put otkako je nedavno izvanrednom naturalizacijom postao američki državljanin, Viktor Knavs, otac američke prve dame Melanije Trump, doputovao je u staru domovinu zbog privatne tužbe za klevetu i povredu časti koju je prije više od dvije godine podnio protiv novinara Bojana Požara.

28.10.2018.

Češki milijarder Kretinsky ulazi u vlasništvo francuskog lista Le Mondea

Češki milijarder Daniel Kretinsky nastavlja ulagati u francuska glasila ulaskom u poznati dnevni list Le Monde, gdje postaje manjinski ulagač.

26.10.2018.

Saudijski prijestolonasljednik mogao bi snositi odgovornost za Khashoggijevo ubojstvo

Američki predsjednik Donald Trump, u dosad najsnažnijoj izjavi vezanoj uz ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija, rekao je da prijestolonasljednik Mohamed bih Salman snosi konačnu odgovornost kao de facto čelnik Saudijske Arabije, za operaciju koja je dovela do smrti tog disidentskog novinara.

24.10.2018.

Erdogan: Khashoggijevo ubojstvo je planirani čin

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u utorak da postoje snažni pokazatelji da je ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija bilo planirano, da je ubijen na "gnjusan način" i da odgovornima treba suditi u Turskoj. 

23.10.2018.

Saudijska Arabija priznala da je Khashoggi umro u konzulatu, Trump podržao Rijad

Saudijska Arabija objavila je u subotu da je novinar Jamal Khashoggi umro u borbi u istanbulskom konzulatu i da su dva viša dužnosnika otpuštena zbog njegove smrti, i dok je za te navode američki predsjednik Donald Trump rekao da su vjerodostojni, američki zastupnici smatraju da je u njih teško povjerovati.

20.10.2018.

Cavusoglu: Turska nije podijelila audio snimke ni sa kim

Turska nije podijelila audio snimke ni sa kim, rekao je turski ministar vanjskih poslova u petak, odbacujući izvješća da je Ankara predala audio dokaze ubojstva disidentskog saudijskog novinara SAD-u.

19.10.2018.

SAD traži od Turske snimku ubojstva Khashoggija

Sjedinjene Države zatražile su od Turske snimku koja navodno pruža snažan dokaz da je saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, dok su turski istražitelji već drugi put ovoga tjedna izvršili pretres saudijskog konzulat u sklopu istrage, javlja BBC.

18.10.2018.

Godinu dana nakon ubojstva malteške novinarke ništa se nije promijenilo

Godinu dana nakon smrti malteške istraživačke novinarke, poginule u eksploziji bombe podmetnute pod njezin automobil, naručitelji toga ubojstva i dalje su na slobodi, a oni koji žele nastaviti s njezinim radom nailaze na prepreke.

15.10.2018.

Trump: SAD radi s Turskom i Saudijcima u istrazi Khashoggijeva nestanka

Sjedinjene Države imaju istražitelje koji pomažu Turskoj u istrazi nestanka saudijskog novinara Jamala Khashoggija, izjavi je u četvrtak američki predsjednik Donald Trump dodavši da također rade sa Saudijskom Arabijom.

12.10.2018.

U Njemačkoj uhićen muškarac osumnjičen za ubojstvo mlade novinarke

Bugarske vlasti potvrdil se da je na njihov zahtjev u Njemačkoj uhićen muškarac osumnjičen za silovanje i ubojstvo televizijske novinarke Viktorije Marinove te se očekuje da će biti izručen. Ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov kazao je na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i državni odvjetnik Sotir Cacerov i premijer Bojko Borisov kako je osumnjičeni identificiran kao Severin Krasimov.

09.10.2018.