Aktualno

Aktualno - regija i svijet

Reporteri bez granica: 49 novinara ubijeno širom svijeta

Prema podacima Reportera bez granica (RSF) gotovo pola od blizu 400 novinara zatvorenih širom svijeta nalazi se u samo tri zemlje: Kini, Egiptu i Saudijskoj Arabiji.

17.12.2019.

Kina ove godine uhitila više novinara nego ijedna druga zemlja

Kina je ove godine uhitila najmanje 48 novinara, više nego ijedna druga zemlja, zamijenivši Tursku na prvom mjestu toga popisa kao najsurovija zemlja prema toj profesiji, objavio je u srijedu Odbor za zaštitu novinara (CPJ).

11.12.2019.

Posljednji poziv za kvalitetno novinarstvo

U Ljubljani je prošli tjedan održana konferencija u organizaciji Vijeća Europe pod nazivom Posljednji poziv za kvalitetno novinarstvo na kojoj je sudjelovala i tročlana delegacija Sindikata novinara Hrvatske, priopćili su iz SNH-a. 

11.12.2019.

24ur.com ponovo najbolji regionalni news portal

U organizaciji Media daily, jedinog specijaliziranog portala za medije i telekom industriju u JI Europi, proveden je po drugi put neovisan izbor za najbolji među 30 najčitanijih online portala. I ove godine pobjednik za najbolji regionalni news portal u JI Europi vodeći slovenski portal 24ur.com. 

09.12.2019.

Vlasnici Fiata kupuju veliku talijansku medijsku grupu

Obitelj Agnelli, osnivači Fiatovog carstva, proširili su vlasničke udjele nad medijima kupovinom talijanske grupe GEDI, koja obuhvaća dnevne listove La Republicca i Stampu.

06.12.2019.

Odbačena tužba protiv TV zbog kocke leda umjesto premijera Johnsona

Britansko tijelo za nadzor komunikacija odbacilo je tužbu vladajuće konzervativne stranke protiv televizijskog kanala Channel 4 koje je nesudjelovanje premijera Borisa Johnsona u predizbornoj debati o klimi nadosmjestilo kockom leda.

03.12.2019.

Natječaj za Europsku novinarsku nagradu

Otvoren je natječaj za Europsku novinarsku nagradu (European Press Prize 2020.) u četiri kategorije za izuzetna postignuća u izvještavanju, komentaru, istraživačkom novinarstvu i novinarskoj inovaciji. Poziva se  sve novinare i novinarke koji djeluju na području u Europi ili rade za neki od europskih medija da svoje novinarske priče kandidiraju a ovogodišnju Evropsku novinarsku nagradu.

 

 

22.11.2019.

Suđenje za ubojstvo slovačkog novinara počinje u prosincu

Suđenje poznatome slovačkom poduzetniku i trojici drugih osoba pod optužbom da su naredili i izveli ubojstvo istraživačkog novinara i njegove zaručnice počet će 19. prosinca, rekao je posebni kazneni sud u srijedu.

20.11.2019.

Italija namjerava uvesti 'internetski' porez usprkos američkom upozorenju

Italija namjerava ostvariti svoj plan o uvođenju novog poreza digitalnim tvrtkama, uključujući američke tehnološke divove, usprkos prijetnjama o odmazdi koje dolaze iz Washingtona, izjavio je u petka zamjenik ministra gospodarstva Antonio Misiani.

15.11.2019.

NUNS: Zašto vlast ne zaustavi nastavak kampanje mržnje protiv N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je najnoviji pokušaj zastrašivanja redakcije Televizije N1 i poziva nadležne organe da istraže i konačno utvrde tko i po čijem nalogu učestalo propagira mržnju prema tom mediju.

08.11.2019.