Aktualno

Aktualno - in memoriam

Pionirka novinarstva koja je stvarala Televiziju Zagreb

U Splitu je pred Božić preminula gospođa Gordana Gatin (86), pionirka Televizije Zagreb, odnosno Hrvatske televizije, kasnije značajna članica redakcije njezina RTV centra u Splitu.
Kako je sama posvjedočila u knjizi „Puni ekrani“, izdanoj u povodu 50. godišnjice HTV-a, na televiziji je, kao apsolventica filozofije, „pripadala društvu 'amatera' koje je čudesnim i neobjašnjivim zanosom i ljubavi naumilo, po uzoru na europske, stvoriti svoju televiziju u Zagrebu“.

 

24.03.2018.

Bogati opus znatiželjne, moralne i hrabre novinarke

Desetog siječnja preminula je dugogodišnja novinarka Hrvatskoga radija Vasva Mazele - Konjhodžić. Rodila se 1938. godine, a diplomirala na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na tadašnjemu Radiju Zagreb radila je od 1979. godine kao urednica u obrazovnome i dječjemu programu.

 

24.03.2018.

Grafičar i karikaturist koji je obilježio Vjesnik

Dugogodišnji grafički urednik i karikaturist Vjesnika Zvonko Lenner umro je u Zagrebu. Velikan u rangu Voljevice i Reisingera rođen je kod Dervente, u Šušnjarima 19. listopada 1934. godine. Od 1966. je u Vjesniku kao grafički urednik, a od 1988. posvetio se isključivo karikaturi.

 

 

24.03.2018.

Samozatajni buntovnik u duši

Napustio nas je Vitomir Patko, dipl. ing. agr. i dugogodišnji urednik Gospodarskog lista. Naš kolega Vito rođen je 5. srpnja 1954. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, a nakon toga se upisao na Poljoprivredni fakultet u Zagrebu, danas Agronomski fakultet, smjer Poljoprivredno-ekonomski, na kojem je i diplomirao 1985. godine.

 

24.03.2018.