Aktualno

Aktualno - in memoriam

Preminuo poznati koprivnički novinar Dragan Desnica

Poznati protagonist jugoslavenskog, hrvatskog i koprivničkog novinarstva Dragan Desnica preminuo je u koprivničkoj bolnici u 90. godini. Rođen je 6. lipnja 1933. godine u malom ličkom mjestu Kunovac u općini Gračac, a novinarstvom aktivno se počeo baviti od rane mladosti, javio je portalnovosti.com. 

20.06.2023.

Preminuo Jerko Zovak

Nakon teške bolesti, u Slavonskom Brodu preminuo Jerko Zovak, nekadašnji glavni urednik SBplus portala, kojeg je pokrenuo s ciljem poticanja i promicanja lokalne uprave i samouprave na prostoru Brodsko-posavske županije, u sklopu djelovanja Udruge Plus. Na SBplus portalu pisao je od  prosinca 2010. godine pa do posljednjih dana svog života, javlja plusportal.hr. 

15.06.2023.

Preminula dugogodišnja Hinina urednica Milka Ćurković -

Dugogodišnja novinarka i urednica u Hini, Milka Ćurković preminula je iznenada u Zagrebu u 62. godini. U Hini je zaposlena od samih početaka rada agencije, od travnja 1991. godine, te je kao novinarka pratila rad Ureda predsjednika i Vlade.

14.06.2023.

Preminuo svestrani čovjek i profesionalac Ivica Šabić

- Ivica šabić bio je svestran čovjek, u svakom poslu profesionalac, a u prvom redu kolega. Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti zatekla je i šokirala sve koji su ga znali, a njih nije malo. Bilo je teško povjerovati kako se dobri duh dubrovačke medijske scene više nikada neće pojaviti niti na jednoj tiskovnoj konferenciji i da se više nikada nećemo smijati njegovim dosjetkama, javio je tužnu vijest liberoportal.hr. 

24.05.2023.

Umro je novinar i urednik Večernjeg lista Tomislav Držić

Tomislav Držić, za kolege i prijatelje Tom, umirovljeni novinar i urednik Večernjeg lista, umro je jutros nakon teške bolesti s navršene 83 godine. Držić je bio diplomirani novinar, urednik u Vjesniku, poslije Vjesnika u srijedu, a 1990-ih godina dolazi u Večernji list, gdje je godinama uređivao vanjskopolitičku rubriku, javlja vecernji.hr. 

30.04.2023.

Preminuo novinar i urednik Ante Šeparović

U osamdeset devetoj godini života umro je novinar i urednik Ante šeparović. Cijelu novinarsku karijeru proveo je u nekadašnjem Vjesniku, u kojem je počeo raditi kao dvadesetogodišnjak, a uz rad je uspio i diplomirati na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Dugi niz godina bio je član Hrvatskog novinarskog društva.

13.04.2023.

Preminula novinarka Žana Morović Rudić

Nakon kratke i teške bolesti u 53. godini preminula je naša draga kolegica, novinarka HRT-ova centra u Zadru Žana Morović Rudić, priopćili su s HRT-a. Bila je najprepoznatljivija po svojim slikovitim javljanjima uživo, neodoljiva osmijeha i vedrine, a prije svega - profesionalka u svom poslu.

03.04.2023.

Preminuo glazbeni urednik i novinar Zlatko Madžar

U Zagrebu je u 68. godini preminuo glazbeni urednik i novinar Zlatko Madžar. Bio je istaknuti član HDS-a i pamtit ćemo ga po mnogobrojnim radijskim emisijama koje su pratile glazbenu scenu, od kojih se isticala Klasična večer zagrebačkih šišmiša Trećeg programa Hrvatskoga radija, objavilo je Hrvatsko društvo skladatelja.

29.03.2023.

Preminuo novinar i urednik Zdravko Juričko

-Otišao je Zdravko Juričko, naš Lav. Iznenada, bez najave, za nas mnoge kao grom iz vedra neba, neočekivano i u svakom slučaju prerano. Umjesto njegovih tekstova u redakciju je stigla tužna, neshvatljiva, neprihvatljiva vijest, javila je Slobodna Dalmacija. 

 

26.03.2023.

Preminula književnica i esejistica Dubravka Ugrešić

Preminula je Dubravka Ugrešić, jedna od najistaknutijih europskih esejistica i spisateljica. “S tugom javljamo da nas je napustila Dubravka Ugrešić. Dubravka je preminula danas, 17. ožujka 2023. u Amsterdamu u krugu prijatelja i obitelji”, izvijestili su iz Multimedijalnog instituta, a prenosi N1.  

17.03.2023.