Aktualno

Aktualno - in memoriam

PREMINUO NOVINAR ĐURO ZAGORAC

U Beogradu je 8. siječnja u 90-toj godini preminuo Đuro Zagorac, dugogodišnji beogradski dopisnik zagrebačkog dnevnog lista “Vjesnik” i tjednika “Danas”. Po završetku novinarske karijere, od početka devedesetih napisao je i nekoliko zanimljivih i tiražnih knjiga čiji su sadržaj pojedini hrvatski listovi javanosti predstavili u formi feljtona.

11.01.2024.

Preminuo sisački novinar Zdravko Strižić

U Sisku je u nedjelju navečer, u 79. godini života, preminuo dugogodišnji sisački novinar, urednik i publicist Zdravko Strižić. U novinarskom radu su mu uže specijalnosti bile gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo, a bio je tijekom cijele svoje karijere aktivan u novinarskim strukovnim organizacijama, javlja sisak.info. 

 

08.01.2024.

Umro dugogodišnji urednik HRT-a Obrad Kosovac

Dugogodišnji novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije Obrad Kosovac, autor emisije "TV kalendar", preminuo je u 83.godini života, obavio je u subotu HRT. Radni vijek proveo je na HRT-u kao dugogodišnji urednik Dnevnika, Dokumentarnog i Informativnog programa, a poslije i kao glavni urednik HTV-a.

30.12.2023.

PREMINUO NOVINAR BOŽIDAR HRSTIĆ

U Karlovcu je preminuo dugogodišnji novinar Večernjeg lista Božidar Hrstić. Bio je i aktivan sportski djelatnik, predsjednik Taekwondo kluba u Karlovcu i član predsjedništva Taekwondo saveza Hrvatske.

29.12.2023.

Umro novinar i urednik Drago Perić

Umro je Drago Perić, legendarni urednik kulture na kultnom Radiju 101. Drago Perić je uređivao kulturu, bio je jedan od najsnažnijih ličnosti koje su stvarale Radio 101 kao medij koji je munjevito nudio demokraciju ne samo Zagrebu nego cijeloj Hrvatskoj sredinom 80-ih godina, javlja Jutarnji list. 

 

27.12.2023.

Preminuo šahist i novinar Damir Samovojska

Nakon teške bolesti, u ponedjeljak, 20. studenog, napustio nas je Damir Samovojska, poznati hrvatski šahist, šahovski sudac i dugogodišnji novinar Sportskih novosti. Rođen je 1956. u Dugoj Resi, ali ubrzo je postao stanovnik Zagreba, gdje je i živio do smrti, donosi sportske.jutarnji.hr. 

21.11.2023.

Umro novinar i književnik Pero Kvesić

U Zagrebu je u dobi od 73 godine nakon duge i teške bolesti umro novinar, književnik i scenarist Pero Kvesić, potvrđeno je na njegovoj službenoj stranici na Facebooku. “Dragi prijatelji, Pero Kvesić, književnik, novinar, urednik, bloger, otipkao posljednju točku svoje životne priče”, piše u kratkoj objavi.

12.11.2023.

Iznenada preminuo legendarni novinar Jutarnjeg lista Zlatko Šimić

Iznenada je u 57-oj godini života preminuo naš dragi kolega, novinar Jutarnjeg lista Zlatko šimić. U redakciji Jutarnjeg lista radio je od samog pokretanja novine od 1998. godine, a prethodno je bio novinar Vjesnika. šime, kako smo ga zvali, bio je legenda redakcije: neopisivo duhovit čovjek koji je svojim lucidnim šalama, često i na granici crnog humora, svima uveseljavao dane. 

09.11.2023.

Tragično stradao novinar DAVOR ŠIŠOVIĆ

Istarsku javnost, a ponajviše novinarstvo i kulturu, potresla je vijest o smrti novinara, književnog kritičara i velikog zaljubljenika u gastronomiju i u znanstvenu fantastiku Davora šišovića. Prema prvim informacijama, život je izgubio na pruzi, u tunelu Hum, gdje ga je udario vlak koji prometuje na relaciji Pula – Lupoglav, donosi istra24.hr

 

15.10.2023.

Preminuo Ivica Dlesk - Oliva

U srijedu 6. rujna, iznenada je u 56. godini života preminuo je Ivica Dlesk - Oliva.
Kolega Dlesk diplomirao je povijest umjetnosti i filozofiju, a s HRT-om je surađivao od kraja 90-tih godina na dokumentarnim serijalima "Hrvatski kraljevi" i "Osnivači crkvenih redova", javlja HRT. 

07.09.2023.