Iz medija

Žena saborskog zastupnika tužila novine, sudac joj dosudio 40.000 kuna

04.01.2019.
Link na članak

Donesena je još jedna kontroverzna presuda protiv medija. Podravski list, prema zasad nepravomoćnoj presudi, ženi saborskog zastupnika treba platiti 40.000 kuna odštete te zakonske zatezne kamate.

 

Sanja Lacković, supruga saborskog zastupnika i gradonačelnika Đurđevca Željka Lackovića, tužila je naime Podravski list jer su u nekoliko riječi naslova u rubrici "Misao dana" na svom portalu interpretirali izjavu Željka Lackovića o svojoj supruzi nakon što je ona zaposlena u Gradskoj knjižnici u gradu u kojem je on bio gradonačelnik, a sada je predsjednik Gradskog vijeća.

U rubrici je bila vjerno prenesena Lackovićeva izjava: "Moja supruga je profesor filozofije i pedagogije i završila je studij s odličnim uspjehom. Konkurirala je na dosta natječaja na području županije i nikad nije bila pozvana na razgovor, a kamoli na testiranje”, a iz Podravskog su je naslovili s: "Kad je drugi nisu htjeli...".

Valja napomenuti da je riječ o rubrici u kojoj Podravski i inače citira izjave najčešće političara sa svojom interpretacijom u naslovu.

No tih je pet riječi bilo dovoljno sucu Alenu Golubu da dosudi 40.000 kuna odštete Sanji Lacković koja je na sudu izjavila da je bila tretirana kao predmet sprdnje s namjerom da je se duševno povrijedi.

Presuda prema kojoj supruzi saborskog zastupnika trebaju platiti 40 tisuća kuna, navode iz Podravskog, najveća je dosuđena odšteta protiv Podravskog lista u njihovoj povijesti.