Aktualno > Vijesti

Zbor internet novinara HND-a podržao Hasanbegovića iako formalno ni ne postoji

30.01.2016.

Zbor internet novinara HND-a izdao je priopćenje u kojem podržava odluku o razrješenju Povjerenstva za neprofitne medije, traži hitan sastanak Središnjeg odbora HND-a, a predsjednika HND-a optužuje da pokušava "kadrovirati po Vladi". Prozvani predsjednik HND-a Saša Leković upozorava kako je je riječ o još uvijek neformalnom Zboru HND-a koji dirigirano podmeće laži i stvara dodatne napetosti u Društvu.

"Kao članovi HND-a želimo javno izraziti neslaganje s izjavom predsjednika HND-a Saše Lekovića kako je odluka o raspuštanju Povjerenstva ''samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar. Tu Lekovićevu izjavu smatramo opasnim pokušajem ideološkog i političkog svrstavanja HND-a od strane predsjednika HND-a, što je u suprotnosti s temeljnim načelima naše profesije i Kodeksom časti Hrvatskog novinarskog društva", istaknuli su u priopćenju predsjednik Zbora internetskih portala HND-a Tomislav Galović i zamjenica predsjednika Marja Čolak.

Iz Zbora internet novinara HND-a smatraju da je predsjednik HND-a "tom prigodom ekspresno reagirao, pokazavši veliku zabrinutost zbog razrješenja Povjerenstva, unatoč tome što je to Povjerenstvo državni novac godinama odobravalo istim portalima i čiji su članovi javno dijelili novinare na 'naše i vaše' ". Navode da ih također iznenađuje i žalosti Lekovićeva tvrdnja kako je Povjerenstvo raspušteno ''bez da je napravljena bila kakva analiza rada Povjerenstva".

"Ova izjava iznenađuje, ali i žalosti Zbor internet novinara HND-a, budući da je Leković kao čelni čovjek HND-a dobro upoznat sa činjenicom da su neki članovi tog Povjerenstva bili u dokazanom sukobu interesa, no u javnosti nije iskazivao zabrinutost niti zazivao smjene", ističu Galović i Čolak.

Dodaju kako se Leković o tome i osobno mogao osvjedočiti na javnoj tribini pod nazivom ''Dijeli li Ministarstvo kulture portale na vaše i naše i koji su to vaši, a koji naši?'', koju je u listopadu 2015. organizirao Zbor internet novinara HND-a, koja je, kažu, "protekla izuzetno burno i na kojoj je više urednika neprofitnih medija upozorilo na nejasne kriterije i kontradiktorne ocjene koje su njihovi portali dobili, te na sukobe interesa u kojima su pojedini članovi Povjerenstva bili".

"Stoga očekujemo od novog ministra kulture da donese jasnije i objektivnije kriterije za dodjelu sredstava neprofitnim medijima te da za članove Povjerenstva imenuje doista neovisne stručnjake, koji bi se, u slučaju da su i surađivali s prijavljenim udrugama ili portalima ili bili u obiteljskim i prijateljskim odnosima s nekima od izdavača, izuzeli iz ocjenjivanja", naglašava se u priopćenju. Galović i Čolak kažu kako od  ministra također očekuju da se članovi Povjerenstva ne biraju po ideološkom ključu kao što su se birali ranije.

Novog ministra kulture zamolili su da razmisli i o tome da se ubuduće iz državnog proračuna neprofitnim medijima subvencionira isključivo zapošljavanje nezaposlenih novinara, ali da pritom ne odlučuju članovi državnih tijela o čemu će i kako oni zatim pisati i izvještavati, kao što je, kažu, "to dosada bio slučaj, nego da to bude prepušteno njima i njihovim urednicima po slobodnoj volji i savjesti".

"Ujedno tražimo i hitan sastanak Središnjeg odbora HND-a kako bi se najviše tijelo našeg društva moglo izjasniti podupire li 'napore' predsjednika Saše Lekovića da spriječi smjenu Povjerenstva i kadrovira po Vladi", naveli su predsjednik Zbora internet novinara HND-a Galović i zamjenica predsjednika Čolak.

Reakciju predsjednika Hrvatskog novinarskog društva donosimo u cjelosti:

"Nepostojeći „Zbor internetskih novinara“ lažima nasrće na Hrvatsko novinarsko društvo stavljajući se u službu vlasti koja želi zatrti slobodu izražavanja.

Današnjim priopćenjem „Zbor internet novinara HND-a“ pozdravio je odluku ministra Hasanbegovića o razrješenju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije tvrdeći se „to povjerenstvo dosada istaknulo jedino u netransparentnom radu i sukobu interesa.“. Za tu tvrdnju nije ponuđen niti jedan dokaz.

„Istovremeno, kao članovi HND-a želimo javno izraziti neslaganje s izjavom predsjednika HND-a Saše Lekovića kako je odluka o raspuštanju Povjerenstva 'samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar', nastavlja se u priopćenju koje je su potpisali predsjednik „Zbora“ Tomislav Galović i zamjenica predsjednika Marja Čolak.

Neslaganje sa bilo čijom izjavom svatko ima pravo izraziti gdje, kada i kako hoće, ali je vrlo zanimljivo da članovi navodnog „Zbora Internet novinara HND-a“ prije slanja priopćenja svim medijima nisu svoje neslaganje izrazili niti tijelima HND-a (ukoliko zaista smatraju da su dio HND-a) niti meni osobno, iako me je Skupština HND-a (u čijem radu je sudjelovao i predsjednik „Zbora Internet novinara“) izabrala za predsjednika koji po Statutu predstavlja Društvo i koordinira tijela HND-a.

Moju izjavu kako je način na koji je ministar kulture raspustio Povjerenstvo za neprofitne medije ''samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar'', „Zbor Internet novinara HND-a“, tvrde potpisnici priopćenja,  smatra „opasnim pokušajem ideološkog i političkog svrstavanja HND-a od strane predsjednika Društva, što je u suprotnosti s temeljnim načelima naše profesije i Kodeksom časti Društva.“

Ideološko i političko svrstavanje HND-a zaista jest protivno Statutu HND-a i Kodeksu časti hrvatskih novinara (kako se ispravno zove dokument koji se odnosi na sve hrvatske novinare a potpisnici priopćenja pogrešno nazivaju Kodeksom časti HND-a).

No, kako bi moja navedena izjava, izrečena nakon jasnog ukazivanja na niz drugih razloga zbog kojih je stav HND-a (koji je usvojio Izvršni odbor a ja ga javno iznio) mogla biti „opasnim pokušajem ideološkog i političkog svrstavanja HND-a“ znaju valjda samo potpisnici priopćenja „Zbora internetskih novinara“ koji, ne dvojim, vrlo dobro razumiju što je ideološko i političko svrstavanje. No, čini se da baš i ne znaju kako su upravo optužbe bez dokaza, a motivirane ideološkim i političkim svrstavanjem, protivne temeljnim profesionalnim i etičkim načelima novinarske struke.  

Nadalje, potpisnici priopćenja optužuju me kako sam „ekspresno reagirao pokazavši veliku zabrinutost zbog razrješenja Povjerenstva, unatoč tome što je to Povjerenstvo državni novac godinama odobravalo istim portalima i čiji su članovi javno dijelili novinare na naše i vaše.“ Istina je zapravo kako sam reagirao na činjenicu da je ministar Povjerenstvo „ekspresno“ raspustio čak i ne obavijestivši njegove članove o učinjenome. Naime, o raspuštanju Povjerenstva njegovi su (sada već bivši članovi) doznali iz preporučenih pisama koja su im stigla na kućne adrese. Ekspresno.

Također, ministar je raspustio Povjerenstvo bez ikakve analize njegova rada te tvrdeći kako je posao Povjerenstva ionako završen, što je neistina. Naime, u opisu posla Povjerenstva nije samo dodjela novca neprofitnim medijima nego i praćenje njegova trošenja, odnosno provođenja projekata za koje je novac dodijeljen. A ti projekti još nisu završeni pa je mandat Povjerenstva trebao isteći tek u listopadu. 

Ministar kulture koji „ekspresno“ raspusti tijelo čiji rad nije analizirao i k tomu laže da je rad toga tijela ionako završen, zaslužio je da „ekspresno“ tražite njegovu smjenu čak i da nije izrekao sve ono što je već ranije izrekao, a zbog čega je HND i tražio njegovu smjenu i prije raspuštanja Povjerenstva. Pod uvjetom da razumijete Statut HND-a i Etički kodeks hrvatskih novinara te ih se pridržavate. 

Iznenađeni su, kažu potpisnici priopćenja, mojim negodovanjem zbog postupka ministra kulture jer sam „dobro upoznat s činjenicom da su neki članovi tog Povjerenstva bili u dokazanom sukobu interesa“. Nije istina da sam „dobro upoznat“ s tom „činjenicom“, a ukoliko je točna, valjda bi je ministar iskoristio objašnjavajući odluku o raspuštanju Povjerenstva umjesto što je odluku „objasnio“ tvrdnjom kako je njegova odluka zakonita.

O dokazanim sukobima interesa pojedinih članova Povjerenstva za neprofitne medije Ministarstva kulture, mogao sam se „osobno osvjedočiti na javnoj tribini pod nazivom Dijeli li ministarstvo kulture portale na vaše i naše i koji su to vaši, a koji naši?', koju je u listopadu 2015. organizirao 'Zbor internet novinara'“, tvrde dalje potpisnici priopćenja.

Na rečenoj tribini, na koju su bili pozvani i oni kojima je u 2015. godini Povjerenstvo izglasalo financiranje projekata, kao i oni koji novac nisu dobili, te predstavnici Odjela za medije Ministarstva, svjedočio sam jedino različitim stavovima „zaraćenih strana“, optužbama i pokojoj argumentiranoj kritici.

No, tribinu na kojoj se sve to događalo organizirao je HND, a ne „Zbor internetskih novinara HND-a“, koliko god se Tomislav Galović trsio prikazati drugačije. Naime, shvaćajući da sam to nije u stanju učiniti (jer je trebalo dovesti žestoko posvađane ljude za isti stol), Tomislav Galović me zamolio za pomoć a ja sam se s tim složio pod uvjetom da tribinu organizira HND.

No, ako već „Zbor internetskih novinara“ tvrdi kako je organizator te tribine čudi me da odmah nakon njena održavanja nije o svojim sumnjama obavijestio tadašnjeg ministra kulture, nego evo sada nudi svoju pomoć novoizabranome. Valjda rukovodeći se izrekom kako nikada nije kasno. Ideološki i politički se svrstati.

A sada valja čitavu priču staviti u pripadajući kontekst. Nekolicina novinara sa više web portala prije prošlogodišnje Skupštine HND-a odlučila je da želi osnovati Zbor internetskih novinara pri HND-u. Čak su i izabrali svog predstavnika na izbornoj Skupštini HND-a, Tomislava Galovića, koji se potom kandidirao za predsjednika HND-a. I od šest kandidata dobio je najmanje glasova.

Da bi osnivanje Zbora bilo pravovaljano, treba ga potvrditi Središnji odbor, onaj isti koji sada „Zbor internetskih novinara“ zaziva da bi Tomislav Galović dokazivao kako sam ja ideološki i politički opredijelio HND. Zbog sumnji da pri pokušaju osnivanja Zbora internetskih novinara Statut nije poštivan, Središnji odbor još nije potvrdio njegovo osnivanje.

Dakle, Zbor internetskih novinara HND-a, slijedom Statuta Društva uopće ne postoji. A Tomislav Galović bio je kandidat za predsjednika HND-a protustatutarno. S obzirom da se HND sigurno neće ideološki i politički opredjeljivati, predlažem Tomislavu Galoviću i ostalim članovima i članicama njegovog „Zbora“ da slobodno potraže udrugu u kojoj je to moguće. Kandidata ima.

Na kraju, ali ne najmanje bitno, čuvena tvrdnja „Kad vaši dođu na vlast neka vam daju novac“ koja se pripisuje mom prethodniku na mjestu predsjednika HND-a i članu raspuštenog Povjerenstva za neprofitne medije Ministarstva kulture, Zdenku Duki, kao „argument“ za diskvalifikaciju HND-a (a koriste je i potpisnici priopćenja nepostojećeg Zbora internetskih novinara) u javnu upotrebu je ušla tako da ju je objavio Tomislav Galović, prepričavajući svoj navodni telefonski razgovor sa kolegom Dukom", stoji u priopćenju Saše Lekovića.   

Pripremila: Ema Tarabochia

Zbor internet novinara HND-a izdao je priopćenje u kojem podržava odluku o razrješenju Povjerenstva za neprofitne medije, traži hitan sastanak Središnjeg odbora HND-a, a predsjednika HND-a optužuje da pokušava "kadrovirati po Vladi". Prozvani predsjednik HND-a Saša Leković upozorava kako je je riječ o još uvijek neformalnom Zboru HND-a koji dirigirano podmeće laži i stvara dodatne napetosti u Društvu.

"Kao članovi HND-a želimo javno izraziti neslaganje s izjavom predsjednika HND-a Saše Lekovića kako je odluka o raspuštanju Povjerenstva ''samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar. Tu Lekovićevu izjavu smatramo opasnim pokušajem ideološkog i političkog svrstavanja HND-a od strane predsjednika HND-a, što je u suprotnosti s temeljnim načelima naše profesije i Kodeksom časti Hrvatskog novinarskog društva", istaknuli su u priopćenju predsjednik Zbora internetskih portala HND-a Tomislav Galović i zamjenica predsjednika Marja Čolak.

Iz Zbora internet novinara HND-a smatraju da je predsjednik HND-a "tom prigodom ekspresno reagirao, pokazavši veliku zabrinutost zbog razrješenja Povjerenstva, unatoč tome što je to Povjerenstvo državni novac godinama odobravalo istim portalima i čiji su članovi javno dijelili novinare na 'naše i vaše' ". Navode da ih također iznenađuje i žalosti Lekovićeva tvrdnja kako je Povjerenstvo raspušteno ''bez da je napravljena bila kakva analiza rada Povjerenstva".

"Ova izjava iznenađuje, ali i žalosti Zbor internet novinara HND-a, budući da je Leković kao čelni čovjek HND-a dobro upoznat sa činjenicom da su neki članovi tog Povjerenstva bili u dokazanom sukobu interesa, no u javnosti nije iskazivao zabrinutost niti zazivao smjene", ističu Galović i Čolak.

Dodaju kako se Leković o tome i osobno mogao osvjedočiti na javnoj tribini pod nazivom ''Dijeli li Ministarstvo kulture portale na vaše i naše i koji su to vaši, a koji naši?'', koju je u listopadu 2015. organizirao Zbor internet novinara HND-a, koja je, kažu, "protekla izuzetno burno i na kojoj je više urednika neprofitnih medija upozorilo na nejasne kriterije i kontradiktorne ocjene koje su njihovi portali dobili, te na sukobe interesa u kojima su pojedini članovi Povjerenstva bili".

"Stoga očekujemo od novog ministra kulture da donese jasnije i objektivnije kriterije za dodjelu sredstava neprofitnim medijima te da za članove Povjerenstva imenuje doista neovisne stručnjake, koji bi se, u slučaju da su i surađivali s prijavljenim udrugama ili portalima ili bili u obiteljskim i prijateljskim odnosima s nekima od izdavača, izuzeli iz ocjenjivanja", naglašava se u priopćenju. Galović i Čolak kažu kako od  ministra također očekuju da se članovi Povjerenstva ne biraju po ideološkom ključu kao što su se birali ranije.

Novog ministra kulture zamolili su da razmisli i o tome da se ubuduće iz državnog proračuna neprofitnim medijima subvencionira isključivo zapošljavanje nezaposlenih novinara, ali da pritom ne odlučuju članovi državnih tijela o čemu će i kako oni zatim pisati i izvještavati, kao što je, kažu, "to dosada bio slučaj, nego da to bude prepušteno njima i njihovim urednicima po slobodnoj volji i savjesti".

"Ujedno tražimo i hitan sastanak Središnjeg odbora HND-a kako bi se najviše tijelo našeg društva moglo izjasniti podupire li 'napore' predsjednika Saše Lekovića da spriječi smjenu Povjerenstva i kadrovira po Vladi", naveli su predsjednik Zbora internet novinara HND-a Galović i zamjenica predsjednika Čolak.

Reakciju predsjednika Hrvatskog novinarskog društva donosimo u cjelosti:

"Nepostojeći „Zbor internetskih novinara“ lažima nasrće na Hrvatsko novinarsko društvo stavljajući se u službu vlasti koja želi zatrti slobodu izražavanja.

Današnjim priopćenjem „Zbor internet novinara HND-a“ pozdravio je odluku ministra Hasanbegovića o razrješenju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije tvrdeći se „to povjerenstvo dosada istaknulo jedino u netransparentnom radu i sukobu interesa.“. Za tu tvrdnju nije ponuđen niti jedan dokaz.

„Istovremeno, kao članovi HND-a želimo javno izraziti neslaganje s izjavom predsjednika HND-a Saše Lekovića kako je odluka o raspuštanju Povjerenstva 'samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar', nastavlja se u priopćenju koje je su potpisali predsjednik „Zbora“ Tomislav Galović i zamjenica predsjednika Marja Čolak.

Neslaganje sa bilo čijom izjavom svatko ima pravo izraziti gdje, kada i kako hoće, ali je vrlo zanimljivo da članovi navodnog „Zbora Internet novinara HND-a“ prije slanja priopćenja svim medijima nisu svoje neslaganje izrazili niti tijelima HND-a (ukoliko zaista smatraju da su dio HND-a) niti meni osobno, iako me je Skupština HND-a (u čijem radu je sudjelovao i predsjednik „Zbora Internet novinara“) izabrala za predsjednika koji po Statutu predstavlja Društvo i koordinira tijela HND-a.

Moju izjavu kako je način na koji je ministar kulture raspustio Povjerenstvo za neprofitne medije ''samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar'', „Zbor Internet novinara HND-a“, tvrde potpisnici priopćenja,  smatra „opasnim pokušajem ideološkog i političkog svrstavanja HND-a od strane predsjednika Društva, što je u suprotnosti s temeljnim načelima naše profesije i Kodeksom časti Društva.“

Ideološko i političko svrstavanje HND-a zaista jest protivno Statutu HND-a i Kodeksu časti hrvatskih novinara (kako se ispravno zove dokument koji se odnosi na sve hrvatske novinare a potpisnici priopćenja pogrešno nazivaju Kodeksom časti HND-a).

No, kako bi moja navedena izjava, izrečena nakon jasnog ukazivanja na niz drugih razloga zbog kojih je stav HND-a (koji je usvojio Izvršni odbor a ja ga javno iznio) mogla biti „opasnim pokušajem ideološkog i političkog svrstavanja HND-a“ znaju valjda samo potpisnici priopćenja „Zbora internetskih novinara“ koji, ne dvojim, vrlo dobro razumiju što je ideološko i političko svrstavanje. No, čini se da baš i ne znaju kako su upravo optužbe bez dokaza, a motivirane ideološkim i političkim svrstavanjem, protivne temeljnim profesionalnim i etičkim načelima novinarske struke.  

Nadalje, potpisnici priopćenja optužuju me kako sam „ekspresno reagirao pokazavši veliku zabrinutost zbog razrješenja Povjerenstva, unatoč tome što je to Povjerenstvo državni novac godinama odobravalo istim portalima i čiji su članovi javno dijelili novinare na naše i vaše.“ Istina je zapravo kako sam reagirao na činjenicu da je ministar Povjerenstvo „ekspresno“ raspustio čak i ne obavijestivši njegove članove o učinjenome. Naime, o raspuštanju Povjerenstva njegovi su (sada već bivši članovi) doznali iz preporučenih pisama koja su im stigla na kućne adrese. Ekspresno.

Također, ministar je raspustio Povjerenstvo bez ikakve analize njegova rada te tvrdeći kako je posao Povjerenstva ionako završen, što je neistina. Naime, u opisu posla Povjerenstva nije samo dodjela novca neprofitnim medijima nego i praćenje njegova trošenja, odnosno provođenja projekata za koje je novac dodijeljen. A ti projekti još nisu završeni pa je mandat Povjerenstva trebao isteći tek u listopadu. 

Ministar kulture koji „ekspresno“ raspusti tijelo čiji rad nije analizirao i k tomu laže da je rad toga tijela ionako završen, zaslužio je da „ekspresno“ tražite njegovu smjenu čak i da nije izrekao sve ono što je već ranije izrekao, a zbog čega je HND i tražio njegovu smjenu i prije raspuštanja Povjerenstva. Pod uvjetom da razumijete Statut HND-a i Etički kodeks hrvatskih novinara te ih se pridržavate. 

Iznenađeni su, kažu potpisnici priopćenja, mojim negodovanjem zbog postupka ministra kulture jer sam „dobro upoznat s činjenicom da su neki članovi tog Povjerenstva bili u dokazanom sukobu interesa“. Nije istina da sam „dobro upoznat“ s tom „činjenicom“, a ukoliko je točna, valjda bi je ministar iskoristio objašnjavajući odluku o raspuštanju Povjerenstva umjesto što je odluku „objasnio“ tvrdnjom kako je njegova odluka zakonita.

O dokazanim sukobima interesa pojedinih članova Povjerenstva za neprofitne medije Ministarstva kulture, mogao sam se „osobno osvjedočiti na javnoj tribini pod nazivom Dijeli li ministarstvo kulture portale na vaše i naše i koji su to vaši, a koji naši?', koju je u listopadu 2015. organizirao 'Zbor internet novinara'“, tvrde dalje potpisnici priopćenja.

Na rečenoj tribini, na koju su bili pozvani i oni kojima je u 2015. godini Povjerenstvo izglasalo financiranje projekata, kao i oni koji novac nisu dobili, te predstavnici Odjela za medije Ministarstva, svjedočio sam jedino različitim stavovima „zaraćenih strana“, optužbama i pokojoj argumentiranoj kritici.

No, tribinu na kojoj se sve to događalo organizirao je HND, a ne „Zbor internetskih novinara HND-a“, koliko god se Tomislav Galović trsio prikazati drugačije. Naime, shvaćajući da sam to nije u stanju učiniti (jer je trebalo dovesti žestoko posvađane ljude za isti stol), Tomislav Galović me zamolio za pomoć a ja sam se s tim složio pod uvjetom da tribinu organizira HND.

No, ako već „Zbor internetskih novinara“ tvrdi kako je organizator te tribine čudi me da odmah nakon njena održavanja nije o svojim sumnjama obavijestio tadašnjeg ministra kulture, nego evo sada nudi svoju pomoć novoizabranome. Valjda rukovodeći se izrekom kako nikada nije kasno. Ideološki i politički se svrstati.

A sada valja čitavu priču staviti u pripadajući kontekst. Nekolicina novinara sa više web portala prije prošlogodišnje Skupštine HND-a odlučila je da želi osnovati Zbor internetskih novinara pri HND-u. Čak su i izabrali svog predstavnika na izbornoj Skupštini HND-a, Tomislava Galovića, koji se potom kandidirao za predsjednika HND-a. I od šest kandidata dobio je najmanje glasova.

Da bi osnivanje Zbora bilo pravovaljano, treba ga potvrditi Središnji odbor, onaj isti koji sada „Zbor internetskih novinara“ zaziva da bi Tomislav Galović dokazivao kako sam ja ideološki i politički opredijelio HND. Zbog sumnji da pri pokušaju osnivanja Zbora internetskih novinara Statut nije poštivan, Središnji odbor još nije potvrdio njegovo osnivanje.

Dakle, Zbor internetskih novinara HND-a, slijedom Statuta Društva uopće ne postoji. A Tomislav Galović bio je kandidat za predsjednika HND-a protustatutarno. S obzirom da se HND sigurno neće ideološki i politički opredjeljivati, predlažem Tomislavu Galoviću i ostalim članovima i članicama njegovog „Zbora“ da slobodno potraže udrugu u kojoj je to moguće. Kandidata ima.

Na kraju, ali ne najmanje bitno, čuvena tvrdnja „Kad vaši dođu na vlast neka vam daju novac“ koja se pripisuje mom prethodniku na mjestu predsjednika HND-a i članu raspuštenog Povjerenstva za neprofitne medije Ministarstva kulture, Zdenku Duki, kao „argument“ za diskvalifikaciju HND-a (a koriste je i potpisnici priopćenja nepostojećeg Zbora internetskih novinara) u javnu upotrebu je ušla tako da ju je objavio Tomislav Galović, prepričavajući svoj navodni telefonski razgovor sa kolegom Dukom", stoji u priopćenju Saše Lekovića.   

Pripremila: Ema Tarabochia