Iz medija

Zašto je poništen natječaj za članove Upravnog vijeća Hine?

29.12.2016.
Link na članak

Natječaj za članove Upravnog vijeća Hine raspisan u listopadu poništen je u tišini te je oglašen drugi, no iz nerazjašnjenih razloga.

Kako se uspjelo neslužbeno doznati iz Ministarstva kulture, natječaj je poništen zato što se nije javio 'dovoljan broj kvalitetnih kandidata, prvenstveno ekonomskih stručnjaka', premda neslužbene informacije iz drugih izvora navode da je bilo i takvih kandidata koji su se javili na natječaj.

Zanimljivo je da je odluka o poništenju natječaja donesena prošloga tjedna, no o njoj nije bilo riječi ni na otvorenom dijelu sjednice Vlade, niti se takvo nešto spominje u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice.

Prva objava je bila ona u Jutarnjem listu i Narodnim novinama - o raspisivanju novog natječaja.

Od Ministarstva kulture čekamo odgovore na upite o tome zašto je poništen prošli natječaj i zašto je raspisan novi te zašto ta odluka nije nigdje objavljena.

Ukoliko je točna informacija da je poništen zato što se na njega nije prijavio dovoljan broj osoba, koje su stručne za obavljanje tog posla, upitali smo i postoji li određen broj kandidata potreban za provođenje natječaja do kraja.