Iz medija

Vladu trese najveća afera dosad, a HRT umjesto Otvorenog prikazuje film o partizanskim zločinima

11.05.2016.
Link na članak

Sinoć je u terminu emisije Otvoreno emitirana polufinalna emisija Eurosonga gdje je nastupila Nina Kraljić. Večeras se, pak, prikazuje emisija Neprijatelj naroda koja govori o zločinama partizana u u Hrvatskoj nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon što je u javnost isplivala dosad najveća afera aktualne vlasti u čijem središtu su potpredsjednik Vlade i čelni čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko i njegova supruga, te nakon što je nakon burne sjednice u Saboru danas najavljeno novo preslagivanje saborske većine, na HRT-u su odlučili prikazati film o događajima 1945. godine.

Podsjetimo, jučer su brojni mediji objavili da je Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Vijest je digla puno prašine u domaćoj javnosti i na političkoj sceni, a došlo je do novog sukoba između Mosta i HDZ-a u središtu kojeg su bili Miro Bulj i Andrija Mikulić.

Danas je, pak, Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, postao član Kluba zastupnika Milana Bandića i rekao kako je posložena nova parlamentarna većina.

No na HRT-u u terminu emisije koja se bavi dnevnom politikom danas prikazuju film o partizanskim zločinima nakon Drugog svjetskog rata čiju najavu možete pogledati ovdje.