Iz medija

Večernji list u konkurenciji uglednih europskih novina dobio pet nagrada!

16.11.2016.
Link na članak

Večernji list dobitnik je pet nagrada u četiri kategorije u sklopu renomiranog natječaja European Newspaper Awarda koji ocjenjuje dizajn i koncept novina. U konkurenciji su bile 191 novine iz 27 europskih zemalja, a Večernji je list nagrađen za naslovnicu i naslovnu priču, za vizualnu prezentaciju priče, za alternativnu prezentaciju priče te za dva posebna priloga.

Organizator European Newspaper Awarda novinski je dizajner Norbert Kupper, a nagrade se ove godine dodjeljuju 18. put.

Žiri čini 15 art direktora, glavnih urednika... poznatih europskih novina, a Večernji list ostvario je odličan uspjeh u konkurenciji uglednih novina, poput njemačkog Die Welta, britanskog The Daily Telegrapha, portugalskog tjednika Expressa...

U Večernjem listu nagrade su doživljene kaouspjeh cijelog redakcijskog tima, ali art direktor Tomislav Botić glavni je grafički kreator Večernjakovih stranica.

– Mi u Večernjem listu ponosni smo na ovo priznanje. Posebno je po tome što ga dodjeljuje struka, a i lijepo je vidjeti da smo u društvu velikih europskih novinskih izdanja poput Die Welta, Aftenpostena, Bild am Sonntaga, The Sunday Telegrapha, Die Zeita – rekao je Botić.

I glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić ponosan je zbog nagrade te kaže da se u dizajnu Večernjaka poslušalo i prijedloge i primjedbe čitatelja.

– Papirnate novine moraju ići ukorak s vremenom. Povećali smo pismo, stranica više nije podijeljena u šest, nego u pet stupaca pa čitatelj lakše “prolazi” kroz tekst, a stranica je prozračnija – rekao je Klarić.