Iz medija

U Vladi šute o napadu na novinarku Andreu Topić

24.01.2020.
Link na članak

Na dan kad je napadnuta novinarka Slobodne Dalmacije Reutersov institut za proučavanje novinarstva objavio zabrinjavajuće istraživanje o pritiscima na novinare. HND napad nazvao odvratnim, groznim i brutalnim

Novinarka Andrea Topić u četvrtak je napadnuta ispred kuće ministra zdravstva Milana Kujundžića u Ivanbegovini, kraj Imotskog, gdje je istraživala podudarala li se njegova imovina s onim što je napisao u kartici. Napao je, kako je napisala, rođak ministra uz još nekoliko ljudi. Pred napadačima je pobjegla u automobil, na što su joj oni prepriječili put, jedan je sjeo na haubu, a drugi sprečavao sa stražnje strane. Seksualno su je uznemiravali, prijetili, vadili zubala ne dopuštajući da ode. Spasila ju je policija.

Ministar zdravstva u petak je rekao da neće dati ostavku, nego će mandat odraditi do kraja nakon čega više neće biti ministar, premda se iz dana u dan otkrivaju novi dokazi o prešućivanju nekretina u njegovom vlasništvu. Kaže kako su ljudi koji su je napali zapravo bili radnici iz susjedne kuće. Kazao je da pretpostavlja da su je zaustavili jer je mu je ‘u kuću u Ivanbegovini dosad provaljivano tri puta, što je policija istraživala’, pa su vjerojatno pomislili da je opet došlo do provale. Nije baš uvjerljivo objašnjenje. Novinarka usred bijelog dana stoji ispred kuće zamijenjena je za provalnike!? Uz to, Andrea Topić prepoznala je jednog od napadača od kojeg je nedavno uzimala izjavu. Premijer Andrej Plenković, kao ni ostali ministri, nisu komentirali događanja u Ivanbegovini.

 

Više možete pročitati na portalnovosti.com