Iz medija

Tribina "Novinarstvo ne damo – Koliko i za koliko radimo?"

30.09.2019.
Link na članak

Sindikat novinara Hrvatske (SNH), Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) te Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju tribinu o radnim i autorskim pravima novinara pod nazivom "Novinarstvo ne damo - koliko i za koliko radimo?".

Predsjednik Europske federacije novinara (EFJ) Mogens Blicher Bjerregård u posjetu je Zagrebu u sklopu projekta "Upravljanje promjenama u medijima". Riječ je o dugogodišnjem danskom sindikalistu, među ostalim stručnjaku za kolektivno pregovaranje te su upravo njega, aplicirajući za projekt u okviru europskih fondova, tražili u Sindikatu novinara Hrvatske, objasnila je gostujući u Studiju 4 HRT-a njegova predsjednica Maja Sever.

- Pozvali smo ga da nam napravi radionicu o kolektivnom pregovaranju, kako se izboriti za bolji kolektivni ugovor. A kada već dolazi, dogovorili smo se s kolegama iz HND-a i DZNAP-a da dan prije, danas u 18 sati, u Novinarskom domu održimo i zajedničku konferenciju na kojoj ćemo otvoriti nekoliko pitanja - govori Sever o konferenciji koja će se održati u ponedjeljak, 30. rujna, s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma.

Više možete pročitati i pogledati na hrt.hr