Iz medija

'Smjena Novokmeta dokaz je ljubavi HDZ-a i Mamića'

15.06.2017.
Link na članak

Domagoj Novokmet smijenjen je i više nije urednik emisije "Otvoreno" nakon što mu je USKOK u srijedu uputio pismo kao reakciju na emisiju od srijede. Danas se o tome oglasio i Most

'Kao što smo unaprijed upozoravali da se Hrvatskoj sprema klijentelistička koalicija Plenkovićevog HDZ-a i HNS-a i očajničko izbjegavanje izbora, sada unaprijed upozoravamo da su određeni potezi koje vidimo posljednjih dana izuzetno zabrinjavajući i mogući nagovještaj nametanja nekog oblika autoritarne vladavine Andreja Plenkovića.Naime, osim nekih krajnje dvojbenih političkih imenovanja i vrlo oštrih poteza represivnog aparata, sada svjedočimo uplitanju Plenkovićevih ljudi u kadroviranje na nacionalnoj televiziji i time direktnom miješanju u slobodu medija. Nakon skandaloznog smjenjivanjaurednika emisije Otvoreno Domagoja Novokmeta radi tobožnjeg uredničkog propusta navodno slijedi i otkaz Tihomiru Dujmoviću radi ugošćivanja osoba i političara koji nisu po volji Andreju Plenkoviću.

Također, skandaloznim smatramo i davanje tolikog medijskog prostora ljudima koji su povezani sa Zdravkom Mamićem, što je još jedan dokaz da stara ljubav HDZ-a i Mamića i dalje traje. To je ujedno i dokaz totalnog srozavanja etičkih i profesionalnih kriterija u nacionalnoj medijskoj kući o čijem radu u informativnom programu najbolje govori konstantan pad gledanosti. Most nezavisnih lista borit će se svim legalnim sredstvima protiv ovih zabrinjavajućih tendencija i gotovo paničnih pokušaja Andreja Plenkovića da što jače učvrsti svoju moć u svim aspektima politike i društva.', navodi se u priopćenju Mosta.