Iz medija

Slavne osobe iz ruske javnosti, novinari i ostali izrazili su protivljenje invaziji njihova predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu - Novinari potpisivali peticiju

25.02.2022.
Link na članak

Poznate ruske javne osobe, novinari, glumci u pjevači istupili su protiv odluke da Rusija napadne Ukrajinu. Antiratna peticija koju je pokrenula novinarka poslovnog dnevnika Kommersant Elena Černjenko prikupila je najmanje 100 potpisa novinara. Aktivisti su planirali u četvrtak navečer organizirati antiratni skup u središtu Moskve, prenosi The Moscow Times. Međutim, to se Putinovom režimu nije svidjelo i tijekom večeri policija tjera aktiviste u čak 40 gradova. Uhićeno je najmanje 700 ljudi.

Pop zvijezde, televizijski voditelji i filmski redatelji objavljuju "crne kvadrate" na Instagramu u znak prosvjeda protiv rata, a policija je privela prosvjednike na Puškinovom trgu u središtu Moskve.

- Mi, Rusi, još ćemo se dugi niz godina nositi s posljedicama ovog crnog dana - napisala je bivša predsjednička kandidatkinja Ksenija Sobčak.

Antiratna peticija koju je pokrenula novinarka poslovnog dnevnika Kommersant Elena Černjenko prikupila je najmanje 100 potpisa novinara. Među potpisnicima su brojni zaposlenici medijskih kuća RBC, Novaya Gazeta, Dozhd, Ekho Moskvy, Snob i The Bell te državnih medija TASS i RT.

Cijeli tekst možete pročitati na jutarnji.hr.