Iz medija

Sjećate se HDZ-ovca koji je za besmisleni selfie stup dobio novac od ministarstva? Tužio je novine jer ga povezuju s HDZ-om

01.11.2019.
Link na članak

Općinski sud u Splitu donio je presudu protiv izdavača Hanza Medie, zbog teksta objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji o mladom inovatoru Luki Vukoviću. Sud je ocijenio spornim što je novina spomenula njegovo članstvo u HDZ-u i implicirala na taj način da je novce iz proračuna za svoj izum, “selfie stup”, dobio upravo po političkoj zasluzi. Zbog toga mu moraju platiti čak 30 tisuća kuna odštete.

Novinarka Andrea Topić, inače autorica Makarske kronike, analizirala je Vukovićev izum koji je u većini medija ocijenjen besmislenim i lošim, jer naprosto za selfije ljudi uglavnom ne koriste takve sprave, već obične selfie štapove za mobitele ili okinu fotografiju mobitelom iz ruke. I o kvaliteti tih fotografija bilo je javnih polemika. Detalje o financiranju Vukovićevog izuma pratio je i Telegram.

No, gospodin Vuković ocijenio je uvredljivim baš tekst iz Slobodne objavljen pod naslovom “Mario iz Runovića svojim je novcem napravio perpetum mobile. Luka iz Solina je vašim novcem napravio stup koji snima fotografije. Ajde ovako, na blef, pogodite jednu stvar”. Autorica je u njemu komentirala dva izuma, jedan dečka koji iz Runovića koji je svoj izum sam financirao radeći sezonski i novac koji je iz proračuna dobio Vuković.

 

Više možete pročitati na telegram.hr