Iz medija

Šezdeset godina Večernjeg lista: Najvažniji dio našeg uspjeha ste vi, dragi čitatelji. Hvala na povjerenju

01.07.2019.
Link na članak

Dragi čitatelji, ponajprije vam želimo zahvaliti što ste i danas uzeli u ruke Večernji list. Danas Večernji list slavi 60. rođendan i upravo ste vi, naši čitatelji, najvažniji dio našeg uspjeha i temeljni razlog našeg čvrstog držanja prestižnih pozicija na medijskom tržištu svih ovih desetljeća. Bez vas toga ne bi bilo.

 

A u proteklih 60 godina Večernji list, odnosno svi njegovi novinari, reporteri, kolumnisti, dopisnici, urednici, lektori, redaktori i fotoreporteri pratili su sve bitno što se događalo kod nas i u svijetu nastojeći svaku priču staviti u kontekst kako bi čitatelji stekli što potpuniju sliku onoga što se oko njih događa i mogli stoga lakše donositi odluke i zaključke ili, jednostavno, uživati u napisanoj riječi i dobroj priči. Iako se danas može činiti da su nam informacije iz bilo kojeg izvora udaljene samo nekoliko klikova, treba se prisjetiti da prije samo dvadesetak godina gotovo nije bilo interneta, a o pametnim telefonima tek smo sanjali.

Novine su u ta, ne toliko davna vremena, bile jedan od najvažnijih prozora u svijet. I ljudi u Večernjem listu bili su svjesni te uloge koja je ujedno bila i ogromna odgovornost. I s veseljem su prenosili informacije, vijesti, priče, reportaže, stavove, razmišljanja, analize, kritike do vas. Vjerujemo da se upravo zbog tog međusobnog povjerenja i čvrste veze večernjakovaca i čitatelja desetljećima u kolokvijalnom govoru kod spominjanja riječi “novine” uglavnom mislilo upravo na Večernji list.

I danas je tako, a mi smo na to jako ponosni. Budući da smo i dalje najprodavanije i najnakladnije hrvatske novine iz premium segmenta, znamo da je naša povezanost s vama, našim čitateljima, jaka. A to je stvarno neprocjenjivo. Večernjak je često bio nositelj inovacija na ovim prostorima. Tako su redakcija i poslovodstvo naše kuće prije točno 20 godina shvatili značaj interneta i, uz tada već etablirane, kvalitetne, najčitanije i najprodavanije dnevne novine, pokrenuli su i internetsko izdanje. Danas je naš news portal jedan od najposjećenijih u Hrvatskoj, sustavno pratimo sve svjetske trendove u digitalnim medijima, proizvodimo ekskluzivan videosadržaj za naš portal, imamo stotine tisuća pratitelja na društvenim mrežama...

Digitalizacija nas, dakle, nije iznenadila, ali smo i dalje spremni o njoj učiti kako bismo je što više približili vama i olakšali vam uživanje u našem sadržaju. Video Player is loading. Večernjak je oduvijek otvarao ona najbitnija društvena pitanja. Čak i onda kada ta pitanja nisu bila ugodna. Tako nastavljamo i danas okupljajući na našim konferencijama najveće stručnjake u određenim područjima koji razmatraju najznačajnije društvene teme u cilju pronalaska puta u bolju budućnost. Jer mi u Večernjem listu duboko vjerujemo da naša budućnost nije samo izvan naših granica. Vjerujemo da budućnosti ima i u Hrvatskoj i da ona uopće nije loša. To, naravno, ne znači da se zavaravamo i zatvaramo oči pred problemima, ali ne želimo ni biti puki glasnici loših vijesti koje ćemo još više zacrniti kako bismo dobili klik više na neki takav tamni i tmasti tekst.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.