Iz medija

Sad je jasno, Kazimir Bačić nije djelovao na svoju ruku. HDZ ne želi odustati od zastrašivanja novinara

19.07.2021.
Link na članak

Odbijanje Sabora da pozove na povlačenje HRT-ovih tužbi jasno pokazuje da je upravo zastrašivanje novinara - medijska strategija vlasti. Pritom, prava medijska strategija, pisani dokument koji bi bio osnova za razvoj slobodne i pluralističke medijske scene u zemlji ne postoji. HDZ je na vlasti šest godina, od toga je Nina Obuljen Koržinek ministrica kulture skoro punih pet, a tog temeljnog dokumenta nema.

Bila je to gotovo idealna prilika za politički potpuno besplatno poentiranje HDZ-a. I izvlačenje iz vrlo neugodne situacije u kojoj se ta stranka našla pred domaćom i međunarodnom javnošću zbog toga što je, eto, ravnatelj HRT-a poželio tužiti novinare koji su ružno pisali ili govorili o radu te kuće.

Kazimir Bačić je, naime, pao. U pritvoru je zbog sumnje o sirovom sudjelovanju u korupcijskom kolu Milana Bandića, Sabor ga je smijenio i Bačić se činio kao idealan Pedro, kompromitirani čovjek na čiji će se samovolju svaliti svi grijesi. Kako oni političkog pritiska na novinare vlastite kuće (i šire), te oni zbog izglednog financijskog tereta koji će za HRT, dakle novac pretplatnika i poreznih obveznika, predstavljati gotovo izvjesno izgubljene tužbe.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.