Iz medija

Reakcije na kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve i novinara Provjerenog: ''Istraživačko novinarstvo bit će ugroženo'', ''Ovo je suludo, sumanuto i neprihvatljivo''

03.10.2019.
Link na članak

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, podnio je kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve i novinara te urednice emisije Provjereno zbog odavanja tajne iz istrage. Županijski sud u Velikoj Gorici danas odlučuje o produljenju pritvora Damiru Škari.

Početkom rujna Krsnik je pokušao i spriječiti emitiranje emisije Provjereno u kojoj je svjedočila žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje. Krsnik je tada kazao da su "takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima".

Škaro je od uhićenja početkom rujna u pritvoru, a velikogorički Županijski sud danas donosi odluku o tome hoće li mu produljiti istražni zatvor. Prije mjesec dana određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.

Više možete pogledati i pročitati na dnevnik.hr