Iz medija

Razbojnici upali u Hrvatski tjednik, ozlijedili grafičkog urednika

14.07.2015.
Link na članak

Dvojica naoružanih maskiranih napadača upala su u ponedjeljak navečer oko 23 sata u redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru, ozlijedila grafičkog urednika i ukrala nekoliko tisuća kuna, doznaje se u zadarskoj policiji, a HND je najoštrije osudio napad i traži hitnu istragu
Maskirani nepoznati razbojnici su uz prijetnju pištoljem upali u nakladničku kuću Tempus, izdavača Hrvatskog tjednika, i od 42-godišnjeg zaposlenika kojeg su zatekli u redakciji otuđili nekoliko tisuća kuna, izjavio je jutros Hini glasnogovornik policije Elis Žodan.

Očevid je u tijeku, a za razbojnicima se traga.

Kakve ozljede je zadobio grafički urednik Antonio Mlikota i ostale pojedinosti, u policiji nisu željeli otkriti.

Vlasnik i glavni urednik Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić za sada nije Hini bio telefonski dostupan, no portalu zadarski.hr kazao je da su Mlikoti vezali žicom ruke i vrat te prislonili pištolj na glavu i psovali ustašku majku, a uputili su i prijeteću poruku Marijačiću, nešto kao \'ono govno tvoje, kad tad dobit će i on svoje\'.

Marijačić je uvjeren da je riječ o profesionalcima, a motive ovoga napada, kaže, ne može dokučiti. Nije, kako tvrdi, u posljednje vrijeme dobivao nikakve prijetnje, a ne vjeruje ni u napad iz ideoloških razloga.

Oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osudivši divljački upad u redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru i brutalni fizički napad na grafičkog urednika Antonia Mlikotu, kojem su napadači prijetili pištoljem. HND traži da se napad hitno istraži, a napadači, kao i njihovi eventualni nalogodavci, privedu pravdi.