Iz medija

Plenković reporteru N1: Malo ste svi skupa postali prebahati

01.06.2021.
Link na članak

Danas se u Zagrebu održao koalicijski sastanak. Premijer Plenković nakon sastanka ponovno je komentirao medije.  - Kada ja kažem da je Možemo parafrazirao moju poruku iz 2016., kažem da ne znam kakvu onu Hrvatsku to vide, onu koja je osigurala cjepiva i nabavila 25 milijardi eura za financijski okvir. kad pustite to, onda ne bi vaš upit Tomaševiću bio da ja kažem da je Možemo protiv Hrvatske. To je medijska manipulacija, mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu, rekao je Plenković. 

Rekao je da su glavni razlog rebalansa proračuna troškovi koronakrize i manjak sredstava za zadravstvo. “Minus 3,8 posto je naš cilj, sve je to očekivano”, rekao je Plenković, dodajući da će tako predviđeni deficit biti na razini drugih članica EU-a i da će nam omogućiti nastavak puta prema eurozoni.Komentirao je i svoje jučerašnje izjave o analitičaru Draženu Laliću, kojega je nazvao plaćenikom...

“Ja sam samo vidio da je zahvaljujući medijskog manipulaciji, kad ste skratili moju izjavu, on je odgovarao na nešto što nisam rekao. Kada ja kažem da je Možemo parafrazirao moju poruku iz 2016., kažem da ne znam kakvu onu Hrvatsku to vide, onu koja je osigurala cjepiva i nabavila 25 milijardi eura za financijski okvir. kad pustite to, onda ne bi vaš upit Tomaševiću bio da ja kažem da je Možemo protiv Hrvatske. To je medijska manipulacija, mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu”, rekao je Plenković.

“Uopće nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a”, rekao je Plenković na pitanje reportera N1 Hrvoja Krešića zašto je fiksiran na medije.

“Gospodine Krešić, sad već idete u duboke offside, malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ja to govorim kao predsjednik Vlade, kao netko tko nosi malo veće probleme, svakoga dana rješava malo veće probleme nego vi. Ovo da si vi umišljate da prema meni možete nastupati profesorski i glumatati tipa ‘dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luksemburga’ , to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku. Dobro? Ovo je jedan sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nemojte”, odgovorio je Plenković na sljedeće Krešićevo pitanje te napustio konferenciju.

 

Više možete pogledati i pročitati na n1info.com.