Iz medija

Ovo je taj strašni lijevi aktivist koji smješta Kuščeviću. Čovjek je godinama istraživački novinar

21.06.2019.
Link na članak

Prije tri dana Telegram je otkrio kako je ministar uprave Lovro Kuščević izgradio kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar. Samo dan nakon toga otkrili smo i drugu, još veću aferu s ministrovim nekretninama: Kuščević je, naime, nasuprot te kuće, na čestici koja se u katastru vodi kao pašnjak, sagradio još jednu kuću.Stoga smo zaključili kako bi bila šteta javnosti ne predstaviti strašnog “lijevog aktivista” na kojeg se Kuščević referira; Telegramovog novinara Andreja Dimitrijevića.

Kako bi riješio problem gradnje na poljoprivrednom zemljištu, gospodin Kuščević izveo je zanimljiv manevar: prvo je zatražio dozvolu da sagradi štalu, a kad je gradnja završila općina Nerežišća, u kojoj je Kuščević tada bio načelnik, donijela je novi prostorni plan kojim je omogućeno da se štale prenamjene u stambene zgrade.

Ministar je posljednjih dana u par navrata istupio povodom Telegramovih otkrića, nudeći nekoliko zabavnih objašnjenja, poput onog da ima toliko nekretnina da ih je teško sve pratiti. No, jučer je ipak bio posebno inspiriran. U razgovoru s N1 televizijom ministar Kuščević ponudio je novu teoriju za svoje afere: smještaju mu “lijevi aktivisti”. Kako kaže, pokušavali su i ranije ali je sada, kada je na ministarskoj funkciji, priča dobila na važnosti.

Stoga smo zaključili kako bi bila šteta javnosti ne predstaviti strašnog “lijevog aktivista” na kojeg se Kuščević referira; Telegramovog novinara Andreja Dimitrijevića. Otkako je postao dio Telegramovog istraživačkog tima, Dimitrijević je otkrio nekoliko ozbiljnih afera koje su postale nacionalne teme citirane u svim medijima. Prvenstveno probleme s Muzičkom akademijom; Telegram je u velikoj priči popraćenoj videima i fotografijama javnosti prvi ukazao kako je zgrada koja je koštala 228 milijuna kuna u raspadu nakon manje od pet godina.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.