Iz medija

“Ovakvi premijerovi napadi na medije ljuljaju povjerenje i zaista su huškački”

07.06.2021.
Link na članak

Gosti Točke na tjedan bili su novinari Maja Sever (HRT) i Ivan Pandžić (24 sata). Komentirali su premijerove istupe prema medijima. “Nismo svete krave, i nas komentiraju i građani. Nismo na javnoj plaći, ne plaća nas nitko iz proračuna”, smatra Pandžić.

“Ovakvi napadi ljuljaju povjerenje i oni su zaista huškački. Premijer potkopava bilo kakvo povjerenje prema medijima. Tvrditi da je zato što je gospodin Davor Filipović negdje nazvan Damir i da je zato izgubio izbore, tako se postaviti i da toliko niste samokritični prema sebi – to je zabrinjavajuće”, dodao je Pandžić.

Sever je pak uputila poruku vlasti.

“Oni su u vrhu vlasti godinama. Gospodin Milanović je bio predsjednik Vlade kada je donesen loš zakon o javnom servisu. Prema tom zakonu sva moć je u rukama jednog čovjeka koji se bira u parlamentu. HDZ-ova Vlada u svojoj predizbornoj kampanji kritizirala je taj zakon, ali HDZ-ova Vlada to nije promijenila. Mislim da više ne moramo govoriti o javnom servisu jer ja nisam ovdje kao novinarka HRT-a, već predsjednica Sindikata novinara”, kazala je Sever.

 

Više možete pogledati i pročitati na n1info.com.